9 Αυγούστου 2016

Κόκκινο δάνειο 1.500.000 € καίει τη νέα πρόεδρο της Attica Βank!




Εκθετη η Αννα Πουσκούρη - Reiche, σε δύσκολη θέση και ο Γιάννης Στουρνάρας που την έχει επιλέξει.
Δύο έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί αναλαμβάνουν να διερευνήσουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η νέαπρόεδρος της Τράπεζας Αττικής (Attika Bank) Αννα Πουσκούρη - Reiche φέρεται ότι είναι νόμιμη εκπρόσωπος εταιρίας η οποία διαθέτει «κόκκινο» δάνειο, που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ανέλαβαν να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

Αφορμή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στις 31 Ιουλίου 2016, με τίτλο: «Στρατηγικός κακοπληρωτής η πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Αννα Πουσκούρη». Αξίζει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση της κυρίας Πουσκούρη - Reiche έγινε με την έγκριση της εποπτικής Αρχής, της Τραπέζης της Ελλάδος δηλαδή, και η νέα πρόεδρος φέρεται ότι είναι προσωπική επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο πλέον έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, η εταιρία Littorea Limited (η οποία ιδρύθηκε το 2006 και έχει έδρα την Κύπρο), με νόμιμη εκπρόσωπο την αδελφή της κυρίας Πουσκούρη - Reiche, σύναψε στις 13 Ιουλίου 2006 δάνειο με την τράπεζα FBB, συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη.

Οι όροι
Το εν λόγω δάνειο ανερχόταν στο ποσό των 1.300.000 ευρώ και είχε σκοπό την αγορά άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου στη θέση Αυλάκι, στην Υδρα. Η συνολική αξία οικοπέδου και ακινήτου υπολογιζόταν σε 2.200.000 ευρώ και το δάνειο χορηγήθηκε με ετήσιο, αρκετά ευνοϊκό, επιτόκιο 2% άνω του επιτοκίου Euribor.

Η επίμαχη εταιρία που έχει λάβει τη δανειοδότηση το 2013 περνάει στην νέα πρόεδρο της Attica Bank και στον Γερμανό σύζυγο της, οι οποίοι εμφανίζονται ως νόμιμοι εκπρόσωποί της. Μετά τη χρεοκοπία της FBB, το δανειακό χαρτοφυλάκιό της μεταβιβάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Η επίμαχη οφειλή της κυπριακή εταιρίας (η οποία πλέον αγγίζει το 1.500.000 ευρώ) αφορά πια τη Μονάδα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων, πράγμα που για την τράπεζα σημαίνει ότι το δάνειο δεν εξυπηρετείται και η Littorea Limited χαρακτηρίζεται «strategic defaulter» (στρατηγικός κακοπληρωτής).

Από την πλευρά της, η κυρία Πουσκούρη - Reiche, απαντώντας, υποστηρίζει πως αρχικά το δάνειο εξυπηρετείτο κανονικά και πως μετά την ανάληψη του δανειακού χαρτοφυλακίου της FBB από την Εθνική έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την τράπεζα για την αναδιάρθρωση της συναλλαγής, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

«Η πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής εκφράζει την έκπληξή της για τη διαρροή των εμπιστευτικών πληροφοριών που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο και που συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου και της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων» ανέφερε η κυρία Πουσκούρη - Reiche στην απαντητική της επιστολή στην εφημερίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου