13 Αυγούστου 2016

Εφιαλτικό δημοσίευμα των ΝΥΤ για τη Bενεζουέλα: Λιμοκτονεί πλέον και η μεσαία τάξη.



Είδη πολυτελείας ακόμα και για την μεσαία τάξη αποτελούν πλέον στη Βενεζουέλα ο καφές και το γάλα ενώ συνεχίζονται οι τεράστιες ελλείψεις σε κρέας την ώρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός «πολιτικού σεισμού».

Την καθημερινή μάχη για την επιβίωση στη χώρα καταγράφειδημοσίευμα των New York Times που επισημαίνει ότι οι εννέα στους δέκα κατοίκους της χώρας δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα.

«Ο καφές και το γάλα είναι πλέον είδη πολυτελείας, αλλά οι πραγματικά τρομακτικές ελλείψεις αφορούν το ψωμί και το κοτόπουλο που αντιμετωπίζει η μεσαία τάξη της χώρας από τις αρχές του έτους. Για μία εβδομάδα του Μαρτίου αναγκάστηκα να πλένω τα δόντια μου με αλάτι», περιγράφει στην εφημερίδα ένας πολίτης.

«Οι αστοί, οι εύποροι και ο ιδιωτικός τομέας είναι οι ομάδες τις οποίες ο πρόεδρος Μαδούρο κατηγορεί για την κρίση στη Βενεζουέλα. Στην πραγματικότητα, όμως, τα χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης της επαναστατικής κυβέρνησης Τσάβες ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση», λέει ο ίδιος.

«Αντιμετωπίζουμε την πείνα με το να κοιμόμαστε περισσότερο το πρωί, αν και μόνο οι πλούσιοι μπορούν να το κάνουν αυτό, καθώς δεν χρειάζεται να ξυπνήσουν για να πάνε στη δουλειά τους», επισημαίνει.

«Συζητάμε μεταξύ μας για το πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει υπερβολικά πολλά κιλά. Η λίστα είναι μεγάλη. Είναι εντυπωσιακό το πώς το λίπος γίνεται σήμερα ένδειξη πλούτου!», αναφέρει.


lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου