9 Αυγούστου 2016

Τώρα: Τέλος, με 8-0 (!) και για τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ που διώκεται για κακουργηματική απάτη, 568 χιλ ευρώ !!!




Λύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες τουhttp://thefaq.gr/, η σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΚΕΛ και μετεπειταΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, μετά από συνεδρίαση της ολομελειας του ΔΣ του οργάνου. Η απόφαση για διακοπή της συνεργασίας, που ήταν αυτονόητη, καθώς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματική απάτη, ελήφθη αυτήν την εβδομάδα, με 8 – 0 ψήφους, καθώς το ένατο μέλος του ΔΣ, ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ απουσίαζε…

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου που είχε τοποθετηθεί με φωτογραφική, ουσιαστικά, απόφαση σύστασης θέσης, επί ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε αγαστά με τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου, χωρίς να προκύψει κανένα “θέμα”, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ … Εν τούτοιςτα … “προβλήματα” άρχισαν με την ΠΦΑ κυβέρνηση, καθώς ο έλεγχος των πεπραγμένων του από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ( Ξανθός – Πολάκης ) ανέδειξε μείζον ζήτημα στην οικονομική διαχείριση των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποκορύφωμα τρεις περιπτώσεις καραμπινάτης “κακοδιαχείρισης”, με “οσμή” μαύρου πολιτικού χρήματος …
Στον κ. Παπαδημητρίου αποδίδεται απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παρότι, ο ίδιος υποστηρίζει πως στις περισσότερες από τις επίμαχες περιπτώσεις, η υπογραφή του «είχε υποκλαπεί κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων», θα οδηγηθεί σε δίκη για κακουργηματική απάτη, μετά την απόρριψη της αίτησης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αναίρεση, από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.
Ποιες είναι οι τρεις περιπτώσεις
Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Το συμφωνητικό δεν εμφανίστηκε ποτέ, ενώ καταρτίστηκε νέο με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ) και συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή το δεύτερο συμφωνητικό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς «υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων».
Η δεύτερη περίπτωση είναι η παράνομη αύξηση με την μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας σε αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με σημείωμα του κ. Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το επίμαχο σημείωμα με την υπογραφή του είναι πλαστό.
Η τρίτη περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.
Με ρεπορτάζ από το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου