30 Δεκεμβρίου 2012

Δηλητηριώδες νέφος προκαλεί μαζική εκκένωση μετά την Kraft Foods διαρροή στη Γερμανία (βίντεο, φωτογραφίες)


Δηλητηριώδες νέφος προκαλεί μαζική εκκένωση μετά την Kraft Foods διαρροή στη Γερμανία (βίντεο, φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 16 Οκτ, 2012, 14:06
Επιμέλεια: 18η Οκτωβρίου 2012, 2:32
Πυροσβέστες προσπαθούν να περιέχουν τοξικά αέρια με νερό σε ένα φυτό της Kraft Foods σε Bad Fallingbostel, τη βόρεια Γερμανία, στις 16 Οκτωβρίου του 2012. (AFP PHOTO / Ingo Wagner)
(8.5Mb)ενσωματώσετε βίντεο
Επτακόσια πυροσβέστες αγωνίζονται για να σβήσουν πυρκαγιά σε γερμανικό εργοστάσιο Kraft Foods, λίγες ώρες μετά από μια διαρροή χημικών προκάλεσε μια μαζική εκκένωση. Χίλια οκτακόσια άτομα απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη στη μικρή πόλη του Bad Fallingbostel στα βόρεια της χώρας. Εργαζόμενοι στην εγκατάσταση χύθηκε τυχαία νιτρικό οξύ σε μια δεξαμενή, η οποία περιείχε υδροξείδιο του νατρίου, και προκάλεσε μια χημική αντίδραση.
Τα νιτρώδη αέρια που συμμετείχε στην αντίδραση θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη αν έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.
Περίπου 250 εργαζόμενοι εργοστάσιο εκκενώθηκαν, μαζί με 800 άτομα που ζουν σε άμεση γειτνίαση. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η ζώνη κινδύνου επεκτάθηκε σε περίπου 500 μέτρα σε ακτίνα, και ένας επιπλέον 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
Πυροσβέστες προσπαθούν να κρυώσει το δοχείο προς τα κάτω, για να αποτρέψει μια έκρηξη και μια ακίδα στην κρίσιμη θερμοκρασία. Μετά τις πυροσβέστες προσπάθησαν επί ώρες να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κατάσταση επιδεινώθηκε το πρωί της Τρίτης, η Berliner Δημοσίευση ανέφερε, με επιπλέον ομάδες διάσωσης που ονομάζεται από κοντά Αμβούργο.
Νέα πύλη Thelocal.de δήλωσε ότι οι μάρτυρες παρομοίασε την σκηνή σε μια ταινία καταστροφής, με εκατοντάδες ειδικούς που εργάζονται σε προστατευτικές στολές. Η δουλειά τους ήταν αργή, εκπρόσωπος για την περιφερειακή πυροσβεστική Στεφάνου είπε ο Meier.
"Πρέπει να ανταλλάξουν τους ειδικούς σε κάθε 20 λεπτά, και στη συνέχεια, χρειαζόμαστε επίσης νέες στολές, και που τρέχει πολύ γρήγορα", πρόσθεσε.
Οι ομάδες διάσωσης έχουν άντλησης το επικίνδυνο μίγμα οξέος, με το τοξικό νέφος έχει διασπαρεί νωρίς το πρωί.
Όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία στην περιοχή έκλεισαν την Τρίτη. Highway 7, η οποία περνάει γύρω από το ξενοδοχείο, είχε σταματήσει για λόγους ασφαλείας.
Η κεραία παρουσιάζει πυροσβεστικά οχήματα στέκεται στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου Kraft Foods μετά από ένα ατύχημα σε χημικό Bad Fallingbostel, Γερμανία, στις 16 Οκτωβρίου 2012.  (AFP PHOTO / Carmen Jaspersen)
Η κεραία παρουσιάζει πυροσβεστικά οχήματα στέκεται στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου Kraft Foods μετά από ένα ατύχημα σε χημικό Bad Fallingbostel, Γερμανία, στις 16 Οκτωβρίου 2012. (AFP PHOTO / Carmen Jaspersen)
Reuters / Fabian Bimmer
Reuters / Fabian Bimmer
Στρατιώτες του γερμανικού στρατού "Bundeswehr" παίρνουν θέσεις σε αποθήκη της γερμανικής Foods εταιρεία τροφίμων Kraft μετά από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα χημικών σε ένα τοξικό νέφος αερίου σε Bad Fallingbostel, Κάτω Σαξονία, 16 Οκτωβρίου 2012.  (Reuters / Fabian Bimmer)
Στρατιώτες του γερμανικού στρατού "Bundeswehr" παίρνουν θέσεις σε αποθήκη της γερμανικής Foods εταιρεία τροφίμων Kraft μετά από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα χημικών σε ένα τοξικό νέφος αερίου σε Bad Fallingbostel, Κάτω Σαξονία, 16 Οκτωβρίου 2012. (Reuters / Fabian Bimmer)
Μια γυναίκα στηρίζεται μετά από ένα ατύχημα στο Kraft Foods σε Bad Fallingbostel, τη βόρεια Γερμανία, την 16η Οκτωβρίου 2012.  (AFP PHOTO / Ingo Wagner)
Μια γυναίκα στηρίζεται μετά από ένα ατύχημα στο Kraft Foods σε Bad Fallingbostel, τη βόρεια Γερμανία, την 16η Οκτωβρίου 2012. (AFP PHOTO / Ingo Wagner)
Μετακινούμενος από επικίνδυνη θέση του ύπνου σε ένα δωμάτιο λειτουργίας των εργοστασίων Kraft Foods μετά από ένα ατύχημα στο Kraft Foods σε Bad Fallingbostel, τη βόρεια Γερμανία, στις 16 Οκτωβρίου 2012.  (AFP PHOTO / Ingo Wagner)
Μετακινούμενος από επικίνδυνη θέση του ύπνου σε ένα δωμάτιο λειτουργίας των εργοστασίων Kraft Foods μετά από ένα ατύχημα στο Kraft Foods σε Bad Fallingbostel, τη βόρεια Γερμανία, στις 16 Οκτωβρίου 2012. (AFP PHOTO / Ingo Wagner)
Ακόμα βίντεο από AP
Ακόμα βίντεο από AP
Ακόμα βίντεο από AP
Ακόμα βίντεο από AP
Ακόμα βίντεο από AP
Ακόμα βίντεο από AP
πηγη:http://rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου