19 Μαρτίου 2014

Γερμανία: Η Deutsche Telecom θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας


Γερμανία: Η Deutsche Telecom θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας
Φωτογραφία REUTERS


Στην κατάργηση 4.900 θέσεων εργασίας στη Γερμανία θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telecom (DT), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της DT στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν από τη θυγατρική της εταιρεία συστημάτων πληροφορικής T-Systems.


«Θα καταργήσουμε 2.700 θέσεις φέτος και 2.200 τον επόμενο χρόνο στη Γερμανία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της που δημοσιεύονται στο φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των απολύσεων στον γερμανικό Τύπο χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt είχε κάνει λόγο για 4.000-6.000 απολύσεις. Ο γερμανικός όμιλος είχε εντούτοις παραδεχθεί ότι προετοιμάζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, περίπου 900 θέσεις εκ των 4.900 που προβλέπονται έχουν ήδη καταργηθεί.

Σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο για τη μορφή που θα έχουν αυτές οι καταργήσεις των θέσεων εργασίας, ο εκπρόσωπος της Deutsche Telecom ανέφερε ότι αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στην εταιρεία εργάζονται περίπου 50.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου