25 Μαρτίου 2014

Εργαζόμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου: «Είχαμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος»

Εργαζόμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου: «Είχαμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος»

Σάλο έχει προκαλέσει η δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη από τον βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι, ο οποίος...

σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σκότωσε το θύμα του με τρεις μαχαιριές.

Μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου οι αρμόδιες αρχές για τα σωφρονιστικά καταστήματα της Κρήτης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στις φυλακές Μαλανδρίνου τονίζει σε άνακοίνωσή του πως είχε προειδοποιήσει για επερχόμενο λουτρό αίματος.

Όπως έγινε γνωστό ο Ίλια Καρέλι είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς είχε εκτίσει πάνω από τα 3/5 της ποινής του.

Συγκεκριμένα, ο Ίλια Καρέλι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 9 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε ήδη εκτίσει τα 16 έτη.

Ωστόσο, το αίτημα του βαρυποινίτη για αποφυλάκιση δεν έγινε δεκτό. Έτσι, μετά το μεσημεριανό κι ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Ίλια Καρέλι έμεινε πίσω περιμένοντας τον υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη.

Μόλις τον είδε άρχισε να φωνάζει:«Αφού δεν μου δίνετε την άδεια θαπάρω έναν από εσάς μαζί μου».

Πριν προλάβει κανείς να αντιδρασει ο Ίλια Καρέλι επιτέθηκε στον υπαρχυφύλακα με αυτοσχέδιο μαχαίρι και του κατάφερε τρεις μαχαιριές, μια πισώπλατα, μια στη μύτη και την τελευταία στην καρωτίδα.

Ο άτυχος άνδρας εξεπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Όλη η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει τα εξής:

«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»

Στην Κρήτη

Σε κατάσταση "συναγερμού" βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Χανιά Αλικαρνασσό και Νεάπολη που είχαν τεθεί σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τον κίνδυνο κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από κρατουμένους εν όψει των νέων νομοθετικών μέτρων που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπάρχει υπερπληθώρα κρατουμένων και έλειψη υποδομών.

Όπως μεταδίδει το cretalive, η Ομοσπονδία των σωφρονιστικών υπαλλήλων θεωρεί, επίσης, ότι δεν επαρκούν οι 378 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που μεταφέρονται (μέσω κινητικότητας) στις φυλακές, αφού χρειάζονται τουλάχιστον 550 λόγω των μεγάλων κενών θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου