25 Μαρτίου 2014

Μετά την κατάρριψη του συριακού Mig-23 οι Τούρκοι έστειλαν ιπτάμενο ραντάρ για να επιτηρεί τους Ρώσους!

Μετά την κατάρριψη του συριακού Mig-23 οι Τούρκοι έστειλαν ιπτάμενο ραντάρ για να επιτηρεί τους Ρώσους!


Λίγο μετά αφού η Τουρκία κατέρριψε το συριακό μαχητικό Mig-23, στα σύνορα με την Συρία, απέστειλε το πρώτο ιπτάμενο ραντάρ της B737-7ES Peace Eagle MESA στην Μαύρη Θάλασσα με σκοπό την παρακολούθηση των Ρώσων στην Κριμαία!

Την ίδια ώρα λιβανέζικες πηγές αναφέρουν ότι Τούρκοι και ΣαοΥδάραβες πράκτορες βρίσκονται στην Λατάκεια, προς ενίσχυση των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι συντρίβονται σε όλα τα μέτωπα στην Συρία, και στο σημείο της κατάρριψης ελάμβαναν χώρα μάχες με τον συριακό Στρατό υπό τις οδηγίες τους.

Είναι εμφανές ότι, η χθεσινή κατάρριψη δεν ήταν τυχαία, όπως δεν είναι τυχαίες και οι αναφορές περί κακού Άσαντ και "αγίων" ισλαμιστών ανταρτών τον τελευταίο μήνα από τα εγχώρια ΜΜΕ.Όλοι θυμήθηκαν την Συρία μετά τις εξελιξεις στην Κριμαία.

Πηγές του Λιβάνου αναφέρουν ότι η επίθεση κατά του συριακού αεροσκάφους που πετούσε στην περιοχή της Λατάκεια από τουρκικούς πυραύλους εντάσσεται στην τουρκική υποστήριξη των ανταρτών στη Συρία.

Στην περιοχή της Λατάκειας, όπου δρουν ανταρτικές ομάδες των ισλαμιστών, μετά την αποχώρηση της ομάδας «Ισλαμικού κράτους Ιράκ και Λεβάντε», έχουν διεισδύσει τουρκικές ένοπλες ομάδες για την ενίσχυσή τους.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχει στηθεί ‘στρατηγείο’ Τούρκων και Σαουδαράβων στην πόλη της Αλεξανδρέττας που καθορίζουν τις κινήσεις των ανταρτών στη Συρία.

Αρχηγός σε αυτό το ‘στρατηγείο’ φέρεται ο Αμπντολάχ Μαχισένι, Σαουδάραβας υπεύθυνος των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος μαζί με Τούρκους πράκτορες παρακολουθούν τη βόρεια επαρχία της Λατάκειας.

Είναι γνωστό πως κατά τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει μία υψηλή κινητικότητα σε επίπεδο προετοιμασίας, από σειρά αραβικών κρατών, τα οποία ανέλαβαν την στρατολόγηση ισλαμιστών τζιχαντιστών, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τους, προκειμένου να γίνει μία συντονισμένη επίθεση κατά της Συρίας. Ταυτόχρονα, στα Συρο-Ισραηλινά σύνορα τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί υψηλή κινητικότητα και νευρικότητα από την πλευρά του Ισραήλ, ενώ αναλυτές έχουν επιστήσει την προσοχή τους σε μία μεγαλύτερης έντασης συντονισμένη επίθεση που θα γίνει στη Συρία στις αρχές του 2014.

Στο μεταξύ τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιεί αποστολές πάνω από τη Μαύρη θάλασσα και να παρακολουθεί τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή της Κριμαίας

Έμμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην κρίση της Κριμαίας με την αποστολή στην Μαύρη θάλασσα του πρώτου ιπτάμενου ραντάρ B737-7ES Peace Eagle MESA για την παρακολούθηση των κινήσεις των Ρώσων στην χερσόνησο αποκαλύπτει τουρκική ενημερωτική αμυντική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το τουρκικό αεροσκάφος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιεί αποστολές πάνω από τη Μαύρη θάλασσα και να παρακολουθεί τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή της Κριμαίας από απόσταση 380 χλμ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας γίνεται χωρίς κάποια εμφανή συνεννόηση με το ΝΑΤΟ αφού αεροσκάφη Ε-3 Sentry της Συμμαχίας πραγματοποιούν αποστολές πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία παρακολουθώντας τις κινήσεις των Ρώσων στην περιοχή αλλά πάνω από όλα επιτηρώντας τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για πιθανές ρωσικές παραβιάσεις του.

Η Τουρκία παρ'οτι έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία, φημίζεται ότι τους πρώτους που "πουλάει" είναι οι συνεργάτες της, το εχει κάνει με όλους ακόμα και με τις ΗΠΑ. Ανα πάσα στιγμή σκέφτεται τα συμφέροντά της και το τι μπορεί να αρπάξει μόλις βρει την ευκαιρία.

Από τα τελευταία γεγονότα συνάδει ότι κάποιοι της έχουν ζητήσει να ξαναπαίξει πιο ενεργό ρόλο στο θέμα της Συρίας, με σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων στην Ρωσία που είναι απασχολημένη με το ουκρανικό ζήτημα. Για κάποια "γεράκια" στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι είναι χρυσή ευκαιρία, καθώς δεν θα μπορούν να αντιδράσουν οι Ρώσοι οπως τον Σεπτέμβρη.

Πάντως η Τουρκία παιζει ένα πολύ επικινδυνο παιχνίδι, προσπαθέι να κερδίσει από όλους σε μια δύσκολη συγκυρία που παίζεται το μέλλον του Ερντογάν. Πολύ πιθανό είναι να επιδιώκει μια μέγιστη κρίση για να εκτονώσει την κατάσταση στο εσωτερικό.

Να σημειώσουμε ότι για την Τουρκία είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έλεγξει τα πράγματα στο συριακό Κουρδιστάν, καθώς οι Κούρδοι έχουν ανακοινώσει την ανακήρυξη αυτονομίας, αμεσως μετά τις τουρκικές δημοτικές εκλογές, και ίσως να της έχει δοθεί καποιο "αντάλλαγμα" με τον ορο να ανοίξει νέο μέτωπο στη Συρία που θα "στριμώξει" τους Ρώσους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου