9 Απριλίου 2015

Σίγουρος για συμφωνία έως τις 24 Απριλίου ο Βαρουφάκης


Σίγουρος για συμφωνία έως τις 24 Απριλίου ο Βαρουφάκης



«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αρκετά καλά. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον όλων μας να επιτύχουμε μία συμφωνία έως τις 24 Απριλίου και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg από το Παρίσι.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι οι συνομιλίες αυτές δεν έχουν καμία σχέσεις με τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Ελλάδας.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς: Το θέμα της διάσωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας» σημείωσε σχετικά. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αναζητά μία λύση εκτός Ευρώπης σε κάτι που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία με τους εταίρους της, πληρώνοντας το πολιτικό κόστος, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε θετικά.

Πάντως σημείωσε: «αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, αλλά όχι να συμβιβαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου