22 Απριλίου 2015

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευελπίδων από φάκελο με άσπρη σκόνη


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευελπίδων από φάκελο με άσπρη σκόνη




Συναγερμός έχει σημάνει στο κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων καθώς έχει εντοπιστεί φάκελος με άσπρησκόνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε η διεθύντρια της γραμματείας καθώς και μία εκ των εισαγγελέων.

Δύο χώροι έχουν αποκλειστεί στοτυς οποίους παραμένουν και συνολικά 22 άτομα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες των ΕΜΑΚ καθώς και εκπρόσωποι του Δημόκριτου και του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου θα ερευνήσουν τη σύσταση της σκόνης

Ο φάκελος έχει σταλεί ταχυδρομικώς, με παραλήπτη την Εισαγγελία, χωρίς να αναγράφεται αποστολέας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου