22 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα επιτευχθεί και θα υπάρξει σταθεροποίηση


Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα επιτευχθεί και θα υπάρξει σταθεροποίηση


H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της ομιλίας του σε τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. «Η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί», τόνισε.

Ωστόσο όπως είπε «δεν θα υπάρξει αναγκαστικά λύση στο επόμενο Eurogroup της Παρασκευής, στην Ρίγα της Λετονίας». Όμως «έχουμε επενδύσει και εμείς και οι εταίροι μας στην συμφωνία και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιάνης Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας bad bank και υπέρ της χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το EFSF χωρίς αργοπορία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.

Αναφερόμενος στους στόχους της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, εστίασε την προσοχή του μεταξύ άλλων στην βιώσιμη πορεία των δημοσιονομικών στο διηνεκές, με την επίτευξη κατάλληλων δημοσιονομικών πλεονασμάτων και όχι επιστροφή στα αναξιοπρεπή ελλείμματα του παρελθόντος.

Για το Ασφαλιστικό είπε πως είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που καλείται και θα πρέπει να υπάρξουν έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να στηριχθούν τα Ταμεία. Σχετικά με την αγορά εργασία τόνισε πως θα πρέπει να ρυθμιστεί έξυπνα και αποτελεσματικά και για το σκοπό η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι από αυτές θα πρέπει να εξασφαλίζεται ένα ποσοστό που θα διατηρεί το Δημόσιο, έστω και μειοψηφικό, ώστε να υπάρχουν έσοδα και όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ακόμη τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση της επένδυσης των ιδιωτών με την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου