28 Απριλίου 2015

Θράκη: Συνεχίζουν οι μειονοτικοί: Μας πυρπολήσατε το τζαμί!


Θράκη: Συνεχίζουν οι μειονοτικοί: Μας πυρπολήσατε το τζαμί!



Ιλαρότητα θα προκαλούσε η εμμονή των μειονοτικών να φορτώσουν «με το στανιό» τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε τζαμί της περιοχής σε ελληνικά χέρια με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση στο πλαίσιο της ευρύτερης – όχι και τόσο… φιλελληνικής – στρατηγικής του κόμματος DEB, εάν δεν υπήρχε η σύνδεση των κύκλων αυτών με μια χώρα, όπου η προβοκάτσια έχει αναχθεί σε επιστήμη, μια πραγματικότητα που έχει βιώσει και πληρώσει με αίμα η Ελλάδα.

Ας δούμε τη νέα «παρέμβαση» που προδίδει την αγωνία να συντηρηθεί το θέμα, ενώ πληροφορούμαστε με ενδιαφέρον, ότι η περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο, στην Ελλάδα του 2015, αποτελεί «πρόκληση»:

Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ – DEB) έχουμε μάθει με θλίψη την απόπειρα εμπρησμού στις 17 Απριλίου 2015 Παρασκευή στο τέμενος που βρίσκετε στο Γενιτζέμαχαλέ Κομοτηνής η οποία προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.

Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή η οποία έχει ως σκοπό να διαταράξει την ειρήνη και την ηρεμία στη Δυτική Θράκη και περιμένουμε να συλληφθούν οι υπεύθυνοι του συμβάντος και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.




Αυτή η εξωφρενική επίθεση στο τέμενος Γενιτζέμαχαλέ δίνει την εντύπωση μιας επίθεσης που έχει ως σκοπό την υπονόμευση του ειρηνικού περιβάλλοντος της περιοχής και για αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία. Έχουμε την πεποίθηση πως ο λαός μας θα πράξει με την κοινή λογική και ηρεμία σε αυτή την επίθεση όπως είχε πράξει πάντα σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως οι Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν θα δώσει βάση σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και θα καταβάλει όπως πάντα την κάθε δυνατή προσπάθεια για την ειρήνη και ηρεμία της περιοχής μας.

Παρατηρούμε πως οι προκλητικές ενέργειες τέτοιου είδους έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο. Οι επίθεση στο τέμενος Γενιτζέμαχαλέ Κομοτηνής και η μικρής κλίμακας επίθεση σε άλλο τζαμί στην ίδια γειτονιά αλλά και η προκλητική ενέργεια της περιφοράς του ‘Επιταφίου’ την προηγούμενη εβδομάδα στον Εχίνο της Ξάνθης όπου κατοικούν μόνο Μουσουλμάνοι – Τούρκοι αυξάνουν την αμφιβολία για προκλητικές ενέργειες στην μειονότητα.

Ως ΚΙΕΦ καταδικάζουμε ακόμα μια φορά την επίθεση στο τέμενος Γενιτζέμαχαλέ και περιμένουμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου