26 Απριλίου 2015

Αρρωστημένο μήνυμα του ΙΚ ανακοίνωσε την άφιξη στην Υεμένη


Αρρωστημένο μήνυμα του ΙΚ ανακοίνωσε την άφιξη στην Υεμένη




Το Ισλαμικό Κράτος έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Υεμένη, με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, στο οποίο απειλεί «να κόψει το λαρύγγι Χούτι». Το διάρκειας εννέα λεπτών βίντεο είναι μαγνητοσκοπημένο με απολύτως επαγγελματικό τρόπο, με την ανάλογη μουσική υπόκρουση.

Σε αυτό εικονίζονται περίπου 10 μαχητές του ΙΚ, με πλήρη στρατιωτική εξάρτηση, στην έρημο κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά. Οι τζιχαντιστές είναι οπλισμένοι με τυφέκια εφόδου ΑΚ-47 και φορητούς αντιαρματικούς εκτοξευτές.

Ο επικεφαλής τους εμφανίζεται με τη μαύρη σημαία του ΙΚ και φωνάζει προς την κάμερα, απευθυνόμενος προς τους σιίτες Χούτι: «Οι στρατιώτες του χαλιφάτου ήρθαν στην Υεμένη για να κόψουν τα λαρύγγια των Χούτι. Ήρθαμε στην Υεμένη, διψασμένοι για το αίμα σας, για να εκδικηθούμε τους σουνίτες και να πάρουμε πίσω τη γη που καταλάβατε». Ο ίδιος καλεί όλους τους σουνίτες στα όπλα, παρά το πλευρό τους.

Μαζί με το βίντεο όμως, το ΙΚ, έδωσε και τα «διαπιστευτήριά» του στην Υεμένη, σκοτώνοντας πέντε Χούτι. Πάντως, από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα, το ΙΚ έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 142 Χούτι και έχει τραυματίσει τουλάχιστον 350. Η «Πράσινη Ταξιαρχία» του ΙΚ δραστηριοποιείται, άλλωστε, εδώ και καιρό στην Υεμένη, πιθανόν με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου