25 Απριλίου 2015

Καταγραφή ραδιοφωνικών κεραιών εκπομπής για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια


Καταγραφή ραδιοφωνικών κεραιών εκπομπής για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια


Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων προβαίνει σε ενεργοποίηση της διάταξης που ισχύει από την αρχή του έτους, σχετικά με την καταγραφή των κεραιών εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών.




Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την επικράτεια να προβούν σε ηλεκτρονική εγγραφή και δήλωση των κεραιοσυστημάτων τους στην ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ), που έχει αναπτύξει η Αρχή. Η προθεσμία ορίζεται για τις 17 Ιουνίου 2015.

Η διαδικασία, όπως ορίζει ο Ν.4313/2014, απαιτεί, εντός εξαμήνου από την έκδοσή του, την ηλεκτρονική εγγραφή από τους νόμιμους εκπροσώπους ή κατάλληλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και την εξέταση και έγκριση των αιτήσεων εγγραφής από την ΕΕΤΤ. Στη συνέχεια, ακολουθεί η δήλωση των κεραιοσυστημάτων των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ενδεικτικό του χάους που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς δημοσίου ελέγχου της ραδιοφωνίας, είναι ότι μετά από 25 χρόνια ιδιωτικής ραδιοφωνίας, είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει συστηματική καταγραφή των κεραιοσυστημάτων των ραδιοφωνικών σταθμών μαζί με τις τεχνικές προδιαγραφές. Η σχετική καταγραφή είχε επιχειρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο έτυχε πολλαπλών αναβολών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μετά από διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών, ο αριθμός των προαπαιτούμενων εγγράφων έχει μειωθεί σημαντικά.

Η διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΕΤΤ για την εγγραφή των ραδιοφωνικών σταθμών, τη δήλωση των κεραιοσυστημάτων τους και σχετικές οδηγίες βρίσκονται στο www.eett.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου