17 Απριλίου 2015

Κόντρα Δρίτσα – Βαρβιτσιώτη για το μεταναστευτικό


Κόντρα Δρίτσα – Βαρβιτσιώτη για το μεταναστευτικό

Κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και του προκατόχου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξέσπασε με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ρόες στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί στους κατοίκους του κέντρου, στους νησιώτες και στα στελέχη του Λιμενικού, για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της».
Ακόμη, της καταλόγισε ότι «ακόμα και τώρα συνεχίζει να λειτουργεί στο μεταναστευτικό περισσότερο ως “κυβέρνηση διαμαρτυρίας” παρά ως “κυβέρνηση λύσεων”».

Η δήλωσή του δεν έμεινε αναπάντητη από τον αναπληρωτή υπουργό. «Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης, που με τις επιλογές του, τις πράξεις του και τις παραλήψεις του, παρέδωσε το χάος που με αδιάψευστα νούμερα περιγράψαμε στην προχθεσινή μας δήλωση και καθημερινά με υπερβάσεις προσπαθούμε να συμμαζέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι μόλις προχθές απάντησε «με στοιχεία και αριθμούς» ενώ συμπλήρωσε πως «”οι καιροί ου μενετοί” για διάλογο στο επίπεδο που επιλέγει ο πρώην υπουργός να αντιπαρατεθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου