26 Μαρτίου 2013


Μιχάλης Σάλλας: Ο καθηγητής που διέψευσε τον κανόνα…

Οικονομία
Συνήθως, οι ακαδημαϊκοί, εγκλωβισμένοι στη θεωρητική προσέγγιση των οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων, δεν τα καταφέρνουν όταν καλούνται να μετατρέψουν τη θεωρία σε πράξη.
Ο καθηγητής Οικονομετρίας, όμως, Μιχάλης Σάλλας αποτελεί τη φωτεινή εξαίρεση του κανόνα.
Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, έφτασε μέχρι το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης από το οποίο πήρε το διδακτορικό του και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανακηρύχτηκε καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία προσέφερε τις υπηρεσίες του και σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις όπως Γ.Γ. Εμπορίου, Διοικητής της ΕΤΒΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επιτυχημένη επίσης, υπήρξε κα η επιχειρηματική του δραστηριότητα σε εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου της Πειραιώς Χρηματιστηριακής.
Η είσοδός του στον αμιγή τραπεζικό τομέα, έγινε το 1991, όταν η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αποκρατικοποίησε τη θυγατρική της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με μερίδιο αγοράς μόλις 0,15 % και ζημιές 140 εκ. δραχμές.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Πειραιώς με επικεφαλής τον Μιχάλη Σάλλα κατάφερε να καθιερωθεί στον τραπεζικό χώρο και με συνεχόμενες εξαγορές να φτάσει στα σημερινά επίπεδα.
Από την Τρ. Μακεδονίας- Θράκης, την Τράπεζα Χίου, την Αγροτική Τράπεζα, τη Millenium και τη ΓΕΝΙΚΗ μέχρι τις σημερινές εξαγορές των Κυπριακών τραπεζικών καταστημάτων στη χώρα μας, ο καθηγητής με τους συνεργάτες του μετατρέπει πλέον τον Όμιλο Πειραιώς στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα με δυναμική παρουσία και στο βαλκανικό χώρο.
ΠΗΓΗ:http://www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου