28 Μαρτίου 2013


New York Times: Η Κύπρος θα «αναγκαστεί» να συνεργαστεί με την Τουρκία

Σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα «προβλέπει» πως η παρούσα κατάσταση στη Μεγαλόνησο θα την ωθήσει σε λύσεις που μέχρι σήμερα φάνταζαν απίθανες.
Συγκεκριμένα στο άρθρο της αναφέρει πως η Κύπρος, με την οικονομία της διαλυμένη «θα αναγκαστεί επειγόντως να προχωρήσει με την εξόρυξη φυσικού αερίου. Αυτό θα αναγκάσει το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ να κάνει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες μέχρι τώρα απευχόταν.
Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας της NYT και υπό το φως της νέας σχέσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία οι οποίες προφανώς θα τα βρουν και στον τομέα της ενέργειας αφορούν σ’ ένα οδυνηρό συμβιβασμό γιατί ίσως αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Τουρκία για τη μεταφορά του φυσικού της αερίου μέσω της χώρας που κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού.
Υπό αυτές τις περιστάσεις όπως αναφέρει το άρθρο, «ένα τερματικό στην Κύπρο θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και η Κύπρος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχει χρήματα. Συνεπώς, οι Κύπριοι δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές από τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία, κάτι που θα απέφερε πιο γρήγορα και μεγαλύτερα έσοδα».
πηγη:http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου