7 Ιουλίου 2013

Ν.Υ.Τimes: Πεισματική η επιμονή της τρόϊκα στην Ελλάδα, δεν έμαθε από λάθη


Ν.Υ.Τimes: Πεισματική η επιμονή της τρόϊκα στην Ελλάδα, δεν έμαθε από λάθη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει τώρα την ευκαιρία να δείξει τι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, τα λάθη που αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα μια αντιπροσωπεία από το Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα για να εξετάσουν ελληνική συμμόρφωση με τους όρους της τελευταίας συμφωνίας διάσωσης, αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση 4.000 εκατομμύρια δολάρια δόση αυτού του μήνα. Έλληνες αξιωματούχοι είπαν ότι ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή εξεταστές θα σας δείξει το νέο ευελιξία σχετικά με την αλλαγή πιο αντιπαραγωγικές απαιτήσεις της συμφωνίας.

Σχετικές Ειδήσεις

Ελλάδα επιδιώκει μια άκρη η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα (11 Ιούνη του 2013)

Αφιερώματα σήμερα




Editorial: μετά τον οπλισμό τους Επαναστάτες, τότε τι; (15 Ιουνίου, 2013)

Editorial: Η Ε.Ρ.Α. Υπαναχωρεί στις βιομηχανικές φάρμες (15 Ιουν 2013)

Editorial | Η αγροτική ζωή: Moon Locust (15 Ιουνίου του 2013)

Συνδεθείτε μαζί μας στο Twitter

Για Op-Ed, ακολουθήστε @ nytopinion και να ακούσω από την συντακτική editor σελίδα, Andrew Rosenthal, ακολουθήστε @ andyrNYT.

Προσαρμογές χρειάζονται περισσότερο σχετικά με τους φόρους του τουρισμού και τις προθεσμίες ιδιωτικοποίησης. Εξωτερικών τουρισμός είναι ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία στην ελληνική οικονομία, με όσο το 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες αναμένονται φέτος. Αθήνα επιθυμεί να προσελκύσει περισσότερες τουριστικές δαπάνες με τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας σε εστιατόρια και ταβέρνες από το σημερινό 23 τοις εκατό σε μια πιο ανεκτή 13 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει λιγότερα φορολογικά δολάρια σε σύντομο χρονικό διάστημα για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίας και έσοδα για το αγωνίζονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι τρεις επίσημους δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτό.

Και ενώ η επιμονή του τρίο ότι η Αθήνα πωλήσει κακή διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων και των ακινήτων είναι υγιές, το ποσοστό των πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα εξαρτάται από την προθυμία των υποψήφιων αγοραστών να πληρώσουν δίκαιες τιμές της αγοράς.

Η διαδικασία αυτή χτύπησε μια μεγάλη εμπλοκή αυτή την εβδομάδα, όταν το μόνο αναμενόμενο πλειοδότης για το φυσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου στην Ελλάδα, θυγατρική της Gazprom της Ρωσίας, απροσδόκητα αποχώρησε. Οι λόγοι αμφισβητούνται, αλλά και Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι η ευρωπαϊκή επιφυλάξεις της Ένωσης σχετικά με την επέκταση της Gazprom ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί αγορά φυσικού αερίου της Ένωσης ήταν ένας παράγοντας.
Απόσυρση της Gazprom κοστίζουν Αθήνα περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε αναμενόμενα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Σύμφωνα με τους όρους της τρέχουσας συμφωνίας διάσωσης, καταστροφικές νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών πρέπει να αντικαταστήσει τώρα το 50 τοις εκατό των εν λόγω απώλεια εσόδων. Η διάταξη αυτή θα πρέπει να ανασταλεί έως ότου νέους όρους πώλησης μπορούν να επιλυθούν.

Οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 6 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος και συνέχισε ανάθεσης σε ποσοστό 5,6 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Είναι τώρα περισσότερο από το 20 τοις εκατό μικρότερη από ό, τι το 2007. Η συνολική ανεργία είναι 27 τοις εκατό, και το ποσοστό είναι πάνω από το διπλάσιο για τα άτομα κάτω των 25 ετών. Σίγουρα οικονομικών εμπειρογνωμόνων των τριών δανειστών καταλαβαίνουν ότι η συρρίκνωση ένα ζαρωμένο οικονομία και ρελαντί περισσότερο δυναμικό εργατικό δυναμικό της δεν θα βοηθήσει να πληρώσει μακριά τα χρέη στην Ελλάδα.

Η πεισματική επιμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι τίποτα δεν είναι λάθος με αυτήν την εικόνα ίσως σημαίνει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θα ανταποκριθεί εποικοδομητικά στις αιτήσεις λογική της Αθήνας για την ανακούφιση. Όμως, το ΔΝΤ, αφού εξέφρασε τη λύπη για το παρελθόν λάθος, θα πρέπει να δούμε πιο καθαρά η ζημιά που γίνεται.
Γνωρίστε Συντακτική The New York Times του »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου