ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗΑγαπητοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ,
παρακολουθούμε με αγωνία τη διάσπαση και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας μας, που επιχειρείται από μια πλειοψηφία βουλευτών στερούμενη κάθε ηθικής νομιμοποίησης.
Σας ενημερώνουμε ότι όλα αυτά που υφιστάμεθα ως Έλληνες Πολίτες, καλύπτονται νομικά κάτω από το υπάρχον Σύνταγμα της χώρας μας. Όταν με βάση το υπάρχον Σύνταγμα (Άρθρο 27, παρ. 1) με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας (μπορεί π.χ. να εκχωρηθεί ένα Ελληνικό νησί σε ξένη χώρα), είναι αυτονόητο ότι 151 βουλευτές έχουν τη συνταγματική κάλυψη να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ. Η Κυβέρνηση μπορεί να επιστρατεύσει, όποτε αυτή θέλει, όποιο κλάδο θέλει, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής και χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ για την πράξη της. Όλα
αυτά τα δικαιώματα απορρέουν από το υπάρχον Σύνταγμα που καλό είναι όλοι μας να μελετήσουμε.
Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Δημοψήφισμα επί του νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, είναι ενδιαφέρουσα. Επισημαίνουμε όμως ότι, σύμφωνα με το υπάρχον Σύνταγμα (Αρθρο 44 παρ. 2), θα πρέπει:
- να υπάρξουν 120 βουλευτές οι οποίοι θα προσυπογράψουν το αίτημα για συζήτηση,
- για να διεξαχθεί Δημοψήφισμα θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 Βουλευτές.
Με τη σημερινή σύνθεση της Βουλής είναι πρακτικώς αδύνατον να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος. Έτσι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανόν να μην έχει αίσιο τέλος.
Σας προτείνουμε μια διαδικασία που, αν και δεν προβλέπεται από το υπάρχον Σύνταγμα, μπορεί να αλλάξει άρδην τα πολιτικά μας πράγματα:
Η Ομοσπονδία σας, που με απόφασή της έχει ζητήσει Δημοψήφισμα, να συλλέξει από τους Έλληνες Πολίτες υπογραφές με αίτημα Δημοψηφίσματος που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Φανταστείτε ένα αίτημα Δημοψηφίσματος υπογεγραμμένο από 2.000.000 Έλληνες πολίτες να υποβληθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Κανένας Βουλευτής δεν θα μπορέσει να το αγνοήσει.
Θεωρούμε ότι αξίζει το κόπο να το σκεφτείτε και να το συζητήσετε με τους συναδέλφους σας και τα σωματεία σας. Σας επισυνάπτουμε πρόταση διατύπωσης του αιτήματος.
Μοιραζόμαστε την αγωνία σας για το μέλλον της ΔΕΗ και της χώρας μας.
[7 Ιουλίου 2014] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
http://www.neosyntagma.net/?p=3243
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου