29 Μαΐου 2013

Κοινή στάση για αλλαγή χάραξης στην Ιόνια


Κοινή στάση για αλλαγή χάραξης στην Ιόνια




-Οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δήμο Ζίτσας ζητάνε από τον Αν. Υπουργό Στ. Καλογιάννη να προχωρήσει σε άλλη μελέτη

Μία ακόμα κοινή προσπάθεια κάνει το δημοτικό συμβούλιο και οι παρατάξεις του ώστε να προωθήσουν την πρότασή τους για

νέα μελέτη χάραξης της Ιόνιας Οδού στην περιοχή του δήμου ώστε να μην απειληθεί η κοινωνική και παραγωγική ζωή του τόπου τους από την υφιστάμενη «πεδινή» χάραξη.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ρογκότης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σάκης Βλέτσας και Χρυσόστομος Βούζας, παρά τις διαφορές τους και σε αυτό το θέμα, επέλεξαν να δώσουν χτες μία κοινή συνέντευξη, εστιάζοντας σε όσα τους ενώνουν ενάντια στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλογιάννη που επιμένει ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στη μελέτη.
Ο Δήμαρχος θύμισε ότι το αίτημα της ορεινής χάραξης είναι πάγιο από το 2005 ενώ η σημερινή χάραξη δημιουργεί προβλήματα στην ζώνη υψηλής παραγωγικότητας, στον αρχαιολογικό χώρο Πασσαρώνος και στον οικιστικό ιστό της Λαψίστας.
Ο κ. Ρογκότης μίλησε για πολιτικό λάθος του κ. Καλογιάννη να αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Δήμου. «Θεωρούμε ότι η μετατόπιση της χάραξης 7-10 χλμ, θα διευκόλυνε το έργο και δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στην περιοχή», σημείωσε όσον αφορά για το εφικτό των αλλαγών.
Ο πρώην Δήμαρχος Πασσαρώνος Σάκης Βλέτσας, υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια, από το 2007 μέχρι το 2010 δεν υπήρχε ενιαίο μέτωπο από τους Δήμους της περιοχής. Τόνισε δε, ότι από τη στιγμή που η πεδινή χάραξη δεν πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται πριν από το 2018, είναι δυνατό να διατεθούν 300.000 ευρώ για να γίνει η προμελέτη της άλλης χάραξης που ζητά σήμερα ο Δήμος.
«Όταν υπάρχει οικονομία 15-20 εκ. € και έχουμε 5 τουλάχιστον χρόνια για να ξεκινήσει αλλά και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας το κάνεις. Αν στο μεταξύ το Υπουργείο βρει χρηματοδότηση νωρίτερα, ας κάνει την πεδινή χάραξη. Εμείς δε λέμε όχι στο έργο» είπε.
Ο κ. Βούζας, τέλος μίλησε για αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά του κ. Καλογιάννη και ζήτησε επίσημη καταγγελία του Δήμου γι’ αυτή τη στάση. «Εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημα να καταγγελθεί ο κ. Καλογιάννης γι’ αυτή του τη συμπεριφορά, γιατί θεωρούμε πλέον είτε ότι άλλα σκέφτεται, είτε ότι εξυπηρετεί παιχνίδια που παίζονται εντός του κόμματός του ή της κυβέρνησης», είπε.

ΠΗΓΗ:http://www.proinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου