28 Μαΐου 2013

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. ΟΗΕ Α. Downer


Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. ΟΗΕ Α. Downer



Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Alexander Downer.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από τον κ. Downer για τις πρόσφατες επαφές που είχε ο τελευταίος στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα στη
διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις Καλές Υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τις προσπάθειες του κ. Downer. Υπογράμμισε ακόμα τη σημασία δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεκόπησαν με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας ότι η νέα Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει, εκ των πραγμάτων, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Downer.

ΠΗΓΗ:http://www.mfa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου