17 Οκτωβρίου 2014

Δέσμευσαν τη ΝΕΡΙΤ και τις επόμενες διοικήσεις με αναθέσεις και διαγωνισμούς! ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Δέσμευσαν τη ΝΕΡΙΤ και τις επόμενες διοικήσεις με αναθέσεις και διαγωνισμούς!
ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ



Οιαναθέσεις από την προσωρινή διοίκηση της ΝΕΡΙΤ συνεχίζονται στο Ραδιομέγαρο σε όλη τη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, ένας πρόσφατος διαγωνισμός για τη δορυφορική τροφοδοσία των πομπών και αναμεταδοτών της ψηφιακής τηλεόρασης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Όχι τόσο για το ύψος του διαγωνισμού, αξίας 2,7 εκατ. ευρώ, όσο για τη δέσμευση της ΝΕΡΙΤ σε μια μακροχρόνια επένδυση, η οποία απαιτεί μακροχρόνια έξοδα αντικατάστασης πομπών και αναμεταδοτών σε όλη τη χώρα.

Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από έναν προσωρινά τοποθετημένο διευθύνοντα σύμβουλο σε ένα ΔΣ το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί, κατόπιν εισηγήσεων συνεργατών υπαλλήλων που δεν είναι κανονικοί εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ, άρα δεν έχουν ευθύνες έναντι της εταιρείας.

Τα ερωτηματικά που προκαλούνται τόσο για τη διοίκηση της εταιρείας όσο και για τους αρμόδιους εποπτεύοντες υπουργούς, είναι σοβαρά. Ποιος καλύπτει την προσωρινή διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεσμεύοντας τις επόμενες διοικήσεις με ενέργειες που εκτοξεύουν τα έξοδα της εταιρείας;

Ο παραπάνω διαγωνισμός της ΝΕΡΙΤ ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και ύστερα από παράταση που δόθηκε, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η ΝΕΡΙΤ θέλει να αλλάξει δορυφόρο και να τροφοδοτεί τους πομπούς της είτε από άλλον δορυφόρο (Astra) είτε από άλλο σημείο του ίδιου δορυφόρου (EutelSat) στον οποίο βρίσκεται σήμερα.

Αυτή η μετακίνηση, ωστόσο, σημαίνει πως η ΝΕΡΙΤ θα χρειαστεί να λειτουργεί για πολύ καιρό δύο συστήματα δορυφορικής εκπομπής, άρα περισσότερα έξοδα. Θα πρέπει επίσης να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν όλοι οι ψηφιακοί πομποί, ακόμη κι αυτοί που αγόρασε μόλις πρόσφατα από τη γερμανική εταιρεία Rothe & Swartz.

Είναι φανερό πως η απόφαση αλλαγής δορυφόρου θα επιφέρει για τη ΝΕΡΙΤ μια άγνωστη σε ύψος επένδυση αλλά και συνέχεις αναθέσεις για εξωτερικά τεχνικά συνεργεία. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι: Ποιος καλύπτει την προσωρινή διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, η οποία θα εγκαταλείψει το Ραδιομέγαρο σύντομα, δεσμεύοντας την επόμενη διοίκηση με ένα τόσο μεγάλο έξοδο;



Από typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου