27 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚ: Η ISIS μπορεί να καταρρίψει επιβατικά αεροσκάφη!


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚ: Η ISIS μπορεί να καταρρίψει επιβατικά αεροσκάφη!


Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ έχουν σύγχρονα φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που είναι ικανά να καταρρίψουν ένα επιβατηγό αεροπλάνο, ανέφερε η γερμανική Bild, επικαλούμενη την υπηρεσία αντικατασκοπείας της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η BND ενημέρωσε τη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή για την απειλή σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία την περασμένη εβδομάδα. Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, δήλωσε ότι η ISIS στο βόρειο Ιράκ έχει στην κατοχή της συστήματα αεράμυνας από την κατάληψη στρατιωτικού οπλοστασίου του συριακού στρατού.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στη διάθεσή τους τα μοντέλα του 1970, καθώς και σύγχρονα φορητά συστήματα αεράμυνας (MANPADS). Αυτά τα εδάφους-αέρος πυραυλικά συστήματα μικρού βάρους, μπορεί να πυροδοτηθούν από τον ώμο και να λειτουργήσουν με μόνο ένα άτομο.

«Σε αντίθεση με άλλα όπλα αεράμυνας, τα MANPADS είναι εύκολα στη χρήση, ελάχιστα εκπαιδευμένοι πολιτοφύλακες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο με ακρίβεια», ανέφερε το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι τα όπλα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την προσγείωση ή την απογείωση αεροσκαφών.

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το θέμα. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Austrian Airlines και της Qatar Airways, εξακολουθούν να πετούν στον εναέριο χώρο πάνω από το βόρειο Ιράκ που είναι υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών.

Την Κυριακή, η Διεθνής Συμμαχία προχώρησε σε 12 αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις της ISIS στο Ιράκ, δηλωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Πέντε ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από το στρατό των ΗΠΑ σε στόχους στη Συρία, στην πόλη Kobani, πρόσθεσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου