17 Οκτωβρίου 2014

Mεντβεντεφ: Oι ΗΠΑ δεν επιθυμούν πλέον την ανατροπή του Άσαντ


Mεντβεντεφ: Oι ΗΠΑ δεν επιθυμούν πλέον την ανατροπή του Άσαντ



Αποκαλυπτικός ήταν ο ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του αναφορικά με τις διεργασίες που συμβαίνουν στο διπλωματικό παρασκήνιο σε…
σχέση με το συριακό και την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.Oι ΗΠΑ δεν απαιτούν πια την αναχώρηση από την εξουσία του σύριου Προέδρου του Bachar el-Assad αλλά αναζητούν να εγκαταστήσουν επαφές με την Δαμασκό δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Dmitri Medvedev σε μια συνέντευξη τύπου στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC.

“Απ΄όσο γνωρίζω οι ΗΠΑ δεν επιμένουν πια για την αναχώρηση από την εξουσία του Assad αλλά αναζητούν να εγκαταστήσουν διακριτές με τους διευθύνοντες της Συριακής Δημοκρατίας ” ανέφερε ο M.Medvedev.

Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό η συριακή κυβέρνηση οφείλει να συμμετέχει σε συζητήσεις για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας που συμπεριλαμβάνουν και την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους .

“Αν τα μέτρα αυτά είναι αληθινά απαραίτητα πρέπει να βρεθεί μια κοινή θέση και να αποκτηθεί το πράσινο φως της νόμιμης συριακής κυβέρνησης.Κάποιοι μπορεί να μην επιθυμούν τη συριακή κυβέρνηση ή τον Assad και να εύχονταν την παραίτησή του όμως αυτό δεν συνέβη και μόνο η συριακή κυβέρνηση είναι ο ο φορέας της κυριαρχίας του συριακού λαού. Πρέπει να την υπολογίζουμε όταν επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης ” σημείωσε ο M.Medvedev στο ερώτημα που κλκήθηκε ανααπντήσει αν η Ρωσία θα μπορούσε να ενταχθεί στη διεθνή συμμαχία καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους που διευθύνεται από τις ΗΠΑ. (Ria novosti 16/10/14)

Η σθεναρή κι αταλάντευτη θέση του προέδρου Άσσαντ και οι πρωτοφανείς θυσίες του συριακού λαού κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας εκτιμήθηκαν από ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινής γνώμης και μερίδας πολιτικών σε σημείο που να μην υπάρχουν περιθώρια σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής αμερικανικής διοίκησης για περεταίρω ελιγμούς εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου