25 Φεβρουαρίου 2015

Περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Γερμανία


Περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Γερμανία


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας Χανς-Γκέοργκ Μάασεν που διαμήνυσε ότι περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία από το Ιράκ και τη Συρία.

Μιλώντας στο Spiegel, ο Μάασεν υπογράμμισε πως ο κίνδυνος επιθέσεων στην Ευρώπη είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είμαστε στο στόχαστρο τρομοκρατών και πρέπει να προσαρμοστούμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι δύσκολος και «σχεδόν απίθανος» ο διαρκής έλεγχος, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στην πρόβλεψη τρομοκρατικών επιθέσεων, αν και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ειδικά σχέδια επίθεσης.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας εξήγησε ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Δύση σκορπώντας τον τρόμο και τον φόβο μέσω των επιθέσεών τους, ενώ επιθυμούν να εδραιώσουν την ιδεολογία τους στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Πάντως, η ιστοσελίδα Tagesschau.de αναφέρει πως από τους 600 Γερμανούς υπηκόους που έχουν μεταβεί σε Συρία και Ιράκ, οι 70 θεωρούνται νεκροί καθώς λέγεται πως έγιναν καμικάζι, ενώ τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση υπολόγιζε στους 120 τους μαχητές που έχουν επιστρέψει σε γερμανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου