26 Φεβρουαρίου 2015

Βρετανός εθελοντής αποκαλύπτει: Οι τζιχαντιστές της ISIS είναι τρομοκρατημένοι, ανοργάνωτοι και μονίμως μαστουρωμένοι!


Ένας Βρετανός στρατιώτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του για να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων μαχητών, περιέγραψε τους τζιχαντιστές της ISIS ως «χωρικούς και υπάλληλους γραφείου», οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς υπό την επήρεια ναρκωτικών, επειδή είναι «τρομοκρατημένοι».

Ο Jamie Read από το Lanarkshire της Σκωτίας υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό επί τέσσερα χρόνια, προτού
ταξιδέψει το 2014 στη Συρία, όπου εντάχθηκε στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Read επέστρεψε πρόσφατα στην πατρίδα του, όμως αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται να γυρίσει στο πεδίο της μάχης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν δεχθεί απειλές από τους τζιχαντιστές.
«Όλα αυτά που ακούγονται, ότι δήθεν το Ισλαμικό Κράτος είναι οργανωμένο, δεν ισχύουν. Τα μέλη της ISIS μοιάζουν με υπάλληλους γραφείου και χωρικούς, οι οποίοι δέχονται εντολές για το τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο 25χρονος Βρετανός.
Πριν ταξιδέψει στη Συρία, ο Read εκπαιδεύτηκε από την «Thor Tactical», μία τσέχικη ιδιωτική οργάνωση, η οποία προσφέρει μαθήματα αυτοάμυνας, χειρισμού όπλων και εκπαίδευσης σε τακτικές μάχες.
«Δεν μπορούσα απλά να παρακολουθώ όλη αυτή την αδικία. Έπρεπε να κάνω κάτι», είπε, σχολιάζοντας την απόφασή του να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών.
Ο Read ταξίδεψε με δικά του έξοδα στη Συρία, αφού προηγουμένως είχε έρθει σε επαφή με τους Πεσμεργκά, μέσω του διαδικτύου.
Επικοινώνησε μαζί τους μέσω του Facebook και του Skype, ενώ μόλις έφτασε στο Ιράκ υποβλήθηκε σε συνέντευξη, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία του.
«Ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν είχα καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Μετά μου έδωσαν τον εξοπλισμό μου και με έστειλαν στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο 25χρονος εθελοντής.



«Η ISIS δεν είναι όπως την παρουσιάζουν. Δεν υπάρχει οργάνωση. Πρόκειται για απλούς πολίτες, από διάφορες περιοχές. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν δυνατότητα επιλογής. Πολεμούν υπό την επήρεια των ναρκωτικών, τα οποία τους δίνουν για να ξεπεράσουν το φόβο τους», ανέφερε ο Read, συμπληρώνοντας ότι πολέμησε στο πλευρό των Κούρδων στο Ιράκ, τη Συρία, αλλά και στα σύνορα με την Τουρκία.


Ο 25χρονος επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στο σπίτι του. Αμέσως άρχισαν οι απειλές τόσο εναντίον του, όσο και εναντίον της συντρόφου και του παιδιού τους.
«Δίνουν 250.000 λίρες αμοιβή σε όποιον με σκοτώσει», ισχυρίστηκε.
«Φυσικά, κινδυνεύουν οι ζωές μας. Φοβάμαι ότι μπορεί να με χτυπήσουν για να προβληθούν, καθώς είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο στον πόλεμο εναντίον τους», συνέχισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου