25 Φεβρουαρίου 2015

Μίλησαν όλοι, μιλά και ο Ραχόι


Μίλησαν όλοι, μιλά και ο Ραχόι


Τεράστια είναι προφανώς η ανησυχία στη Μαδρίτη από το ρήγμα που έχει προκαλέσει στη πολιτική λιτότητας η Ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ομοϊδεάτης του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς στοχεύοντας στην εσωτερική πολιτική σκηνή εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την διάρκεια της ετήσιας Συζήτησης για την Κατάσταση του Έθνους, είπε μεταξύ άλλων ότι η τακτική που ακολούθησε η Ελληνική κυβέρνηση είναι παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει όποιος θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, τονίζοντας δε πως: «Έγιναν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup και τους επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι ήθελαν αρχικώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δηλώσει ανοικτά ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα».
Πρόσθεσε δε φωτογραφίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό πως: «Το απαράδεκτο ήταν ότι δόθηκε το μήνυμα στον ελληνικό λαό πως, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε πλέον πρόγραμμα διάσωσης. Εκείνο το οποίο ισχυρίστηκαν, ότι δηλαδή θα άλλαζαν τους κανόνες, ήταν άνευ νοήματος, ήταν άδικο, δεν λειτουργείς έτσι σε μια ενωμένη Ευρώπη», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ειπώθηκε προεκλογικά η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου