27 Φεβρουαρίου 2015

Ταμειακό έλλειμμα και εσωκομματικά ανησυχούν την κυβέρνηση


Ταμειακό έλλειμμα και εσωκομματικά ανησυχούν την κυβέρνηση


Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μάχη μέρα μέρα τους επόμενους τέσσερις μήνες».

Αντιμέτωπη με τις εσωκομματικές αντιδράσεις για τη συμφωνία με εταίρους και δανειστές για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και με το ολοένα και διογκούμενο ταμειακό έλλειμμα βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ήδη, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης όσο και ο ΥΠΟΚ Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκαν στο δάνειο τουΔΝΤ που λήγει τον ερχόμενο μήνα.

Ο μεν πρώτος είπε ότι μπορεί να ζητηθεί μια δίμηνη παράταση (υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία γι' αυτό), ο δε δεύτερος, μιλώντας στο Bloomberg, είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ, που, όπως είπε, οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης έκανε λόγο για «νομοθετικά μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία» αλλά, όπως είπε, «αυτό είναι και ένα ζήτημα το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα».

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,έκανε λόγο για μάχη μέρα μέρα τους επόμενους τέσσερις μήνες», για την ανάγκη «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης», καθώς και για «την υλοποίηση της λαϊκής εντολής για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας».

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής Πολιτική Γραμματεία στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής. Η σημερινή Πολιτική Γραμματεία αριθμεί 24 μέλη και τα 13 εξ αυτών είναι υπουργοί και βουλευτές και πρέπει να αντικατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου