20 Απριλίου 2015

Σόιμπλε: Συμφωνία με τη Ρωσία για το φ. αέριο δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας


Σόιμπλε: Συμφωνία με τη Ρωσία για το φ. αέριο δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας



Ευτυχής δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι' αυτό για την Ελλάδα» είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της» πρόσθεσε.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισ. ευρώ.

Η Ρωσία πάντως απέρριψε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού. «Όχι, δεν υπάρχει συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι η Αθήνα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου