6 Απριλίου 2015

Παπαμιμίκος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες

Παπαμιμίκος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες




Τι είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την ανασυγκρότηση του κόμματος της Αξιωματικής ΑντιπολίτευσηςΤην έκφραση "Ναι σε Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες" επιλέγει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος για να τοποθετηθεί σχετικά με τα σενάρια για το ενδεχόμενο Κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος γραμματέας ανέφερε: "Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πει ξεκάθαρα πως θα στηρίζουμε κάθε τι θετικό, αφού το εξετάζουμε. Θα συμμετέχουμε ακόμη και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να αποτραπεί μια εθνική καταστροφή. Δεν αρκεί, όμως, να κάνουμε εμείς το σωστό. Είναι, επιτέλους, ανάγκη να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στα αυτονόητα."

Ο 35χρονος πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Αγορά" σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε: "Πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Ήδη, είναι πολύ αργά. Ήδη, υπάρχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο."

Επιπλέον, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας σχετικά με τον ιδεολογικό χαρακτήρα του κόμματος: "Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι ανάγκη να δώσουμε μια νέα πνοή στην Παράταξη και να διεκδικήσουμε το χώρο του Σύγχρονου Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, καταθέτοντας ένα συγκροτημένο αφήγημα για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε.", και συνεχίζει σχετικά με το διάλογο που οφείλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία με τους πολίτες: "Πλέον όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη η Παράταξη να διευρύνει τις πολιτικές της. Πρώτα λοιπόν, πρέπει να μιλήσουμε για πολιτικές, να καθορίσουμε προς τα που θέλουμε να ανοιχτούμε και μετά τα υπόλοιπα έπονται. Υπάρχουν άλλωστε στην κοινωνία δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να μιλήσουμε, να ζυμωθούμε και να ευθυγραμμίσουμε τις πολιτικές και τη ρητορική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου