19 Νοεμβρίου 2014

Πλησιάζουν στην Κρήτη οι τζιχαντιστές – Έφτασαν 200 μίλια από τις νότιες ακτές της [χάρτης]


Πλησιάζουν στην Κρήτη οι τζιχαντιστές – Έφτασαν 200 μίλια από τις νότιες ακτές της [χάρτης]



Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει στα κυβερνητικά κτήρια, τα οχήματα της αστυνομίας φέρουν τα διακριτικά του Χαλιφάτου, το τοπικό στάδιο χρησιμοποιείται για εκτελέσεις. Και όμως, αυτή η εικόνα δεν προέρχεται από κάποια πόλη της Συρίας αλλά από τις ακτές της Μεσογείου, και πιο συγκεκριμένα από την Λιβύη.

Σύμφωνα με το CNN, οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο τους την πόλη Ντέρνα, που έχει πληθυσμό περίπου 100.000 ανθρώπων. Η εν λόγω πόλη είναι κοντά στα σύνορα με τη Αίγυπτο ενώ απέχει 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντινό σημείο την… ελληνική Κρήτη.



Οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους προς τη Δύση, κατά μήκος της ακτής, αναφέρουν πηγές στο CNN. Οι ίδιες πηγές λένε πως 800 τζιχαντιστές λειτουργούν δώδεκα στρατόπεδα στις παρυφές της πόλης καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις στα κοντινά Green Mountains, όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές από τη βόρεια Αφρική.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», είπε στο CNN ο Νόμαν Μπένοτμαν, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ηχητικό του μήνα την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου