18 Νοεμβρίου 2014

Από το σαλέ της Ελβετίας, στη… δαγκάνα της εφορίας


Από το σαλέ της Ελβετίας, στη… δαγκάνα της εφορίας




Μια παρέα νεαρών Ελλήνων επιχειρηματιών που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει κυρίως με τις φωτογραφίες τους στα “in” στέκια των Βορείων Προαστίων, του Κολωνακίου και της παραλιακής και τις σχέσεις τους με διάσημες ελληνίδες στο χώρο του θεάματος, τέθηκε υπό φορολογικό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία , όχι βέβαια για το γεγονός ότι τέθηκαν υπό έρευνα, αλλά κυρίως για το έναυσμα αυτού του ελέγχου αφού είναι πλήρως ενδεικτικός για το νέο τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και δρουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Οι φωτογραφίες τους στα λάιφ στάιλ περιοδικά με σπαρταριστές λεπτομέρειες για τις διακοπές χλιδής στα σαλέ της Ελβετίας, την ώρα που ο ένας από αυτούς ουσιαστικά βρίσκεται υπό πτώχευση, ήταν αρκετές στα μάτια των αρμοδίων για να επιχειρήσουν να ελέγξουν τις δραστηριότητες του ιδίου αλλά και των φίλων του. Η παρέα πέρασε πέρυσι τον χειμώνα πολυτελείς διακοπές στο σαλέ Κουρσεβέλ , μια ώρα έξω από τη Γενεύη, δίπλα στο διάσημο Σαμονί. Το διάσημο αυτό θέρετρο, που εκτείνεται σε δυο επίπεδα, φιλοξενεί τους πλούσιους ενοίκους στο πρώτο και τους πολύ πλούσιους στο δεύτερο.

Εκεί διασκέδασε πέρυσι τον χειμώνα η συγκριμένη παρέα. Ο ένας θαμώνας ασχολείτο με το εμπόριο αλλά η εταιρία του κατέρρευσε ενώ ο άλλος έγινε γνωστός και από τα χόμπυ του όσο και τη θορυβώδη σχέση του με γνωστή τηλεπερσόνα. Το γεγονός ότι ο πρώτος εμφανίζεται ουσιαστικά πτωχυμένος και κλείνει τα μαγαζιά του κίνησε το ενδιαφέρον των ελεγκτικών μηχανισμών γιατί όπως εξηγούσε αρμόδια πηγή «προφανώς δεν μας ενδιαφέρει πως χαλάει κάποιος τα χρήματα που νομίμως έβγαλε, αλλά προφανώς μας ενδιαφέρει αν εμφανίζεται φορολογικά σχεδόν άπορος και ζει στη χλιδή στην Ελβετία».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου