19 Νοεμβρίου 2014

Ονειρεύονται μια ακόμα παπαδημοκρατία…


Ονειρεύονται μια ακόμα παπαδημοκρατία…



Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους, τιτιβίζουν οι διάφοροι παπαδημούληδες.

Ονειρεύονται κάτι τέτοιοι τύποι μια ακόμα παπαδημοκρατία, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι είναι τρεις οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχτεί η λύση γι’ αυτό το εθνικό όνειδος που ζούμε στις μέρες μας.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στη σύσταση επιτροπής λογιστικού έλεγχου του δημόσιου χρέους, προκειμένου να
διερευνηθούν οι χρήσεις αυτών των δανειακών κεφαλαίων και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην κάθαρση του θεσμού της ελληνικής δικαιοσύνης και ο εξοστρακισμός όλων αυτών που είναι υπόλογοι για τη διαπλοκή τους με τους εθνικούς μας ολετήρες, στους οποίους, ανοήτως, έχουμε παραδώσει τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην εξυγίανση του γραφειοκρατικού μηχανισμού που σήμερα είναι στημένος με κύριο γνώμονα την αναπαραγωγή του παραγοντισμού, του παρασιτισμού και της παραβατικότητας που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Ενός μηχανισμού, ο οποίος, το μόνο που εγγυάται είναι η αβεβαιότητα, ο παραλογισμός των αντιφάσεών του και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, που γεννούν μόνο «γρηγορόσημα» και διαφθορά, επενδυτικό τέλμα και ανεργία.

Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι ετούτες οι αναγκαίες τομές μπορούν να επιτελεστούν από τους αχαρακτήριστους που -με την ψήφο μας είναι η πικρή αλήθεια- μας κυβερνούν τα τελευταία τριάντα –τουλάχιστον- χρόνια.

Εκτός γραμμής, τα τιτιβίσματα, λένε πηγές της Κουμουνδούρου.

«Πλούσια» τέχνη η πολιτική της εξαπάτησής μας∙ φτωχοί οι καιροί για τη νοημοσύνη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου