23 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Δεν υπάρχει πρόβλημα Αστυνόμευσης με τα σημερινά δεδομένα, επισημαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γ. Λελοβίτης


ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Δεν υπάρχει πρόβλημα Αστυνόμευσης με τα σημερινά δεδομένα, επισημαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γ. Λελοβίτης



ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δεν υπάρχει πρόβλημα Αστυνόμευσης με τα σημερινά δεδομένα, επισημαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γ. Λελοβίτης



Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ταξίαρχος Γεώργιος Λελοβίτης


Μείωση της «δύναμης» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας φέρεται να σχεδιάζει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, βάση φημών, οι οποίες βέβαια προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.
Η πληροφορία αυτή κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των Αστυνομικών του Νομού, συγκεχυμένα πάντως, αφού δεν αναφέρονται λεπτομέρειες και άρα δεν μπορεί να ειπωθεί αν έχει όντως βάση ή όχι, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Λελοβίτης, με τον οποίο η «Θεσπρωτική» ήρθε σε επαφή, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει γίνει δέκτης μιας τέτοιας πληροφορίας και κανείς από το Υπουργείο και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα, δεν έχει γνωστοποιήσει ή έστω αφήσει να εννοηθεί μια τέτοια εξέλιξη.
Επειδή ως γνωστόν η πρόληψη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η καλύτερη πρακτική με σκοπό να μην βρεθείς προ τετελεσμένων, οφείλουμε να επισημάνουμε έστω τις φήμες αυτές, ελπίζοντας να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.


420 άτομα η σημερινή «δύναμη», αποτελεσματική η Αστυνομία, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες
Αναμφισβήτητα οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για την καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικότητας είναι τιτάνιες, εξ’ ου και η αποτελεσματικότητα στα διάφορα επίπεδα.

Όπως είναι γεγονός ότι η κρίση σε οικονομικό, κοινωνικό και άλλα επίπεδα, έχει συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας, κάτι που καταγράφεται και στα αστυνομικά δελτία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου η Θεσπρωτία κατέχει καθημερινά σχεδόν περίοπτη θέση, με δεκάδες υποθέσεις που γίνονται γνωστές και εξιχνιάζονται είτε εν τη γενέσει τους, είτε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Η δύναμη της Αστυνομίας του Νομού στην παρούσα φάση ανέρχεται σε 420 περίπου άτομα και αν συνυπολογίσουμε τα 44 άτομα που είναι αποσπασμένα σε Διευθύνσεις της Θράκης, ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται σε 376 Αστυνομικούς Υπαλλήλους.
Βάση αποτελεσματικότητας και αντιμετώπισης των συμβάντων που προκύπτουν, ο αριθμός αυτός αρκεί για την Αστυνόμευση του συνόλου του Νομού.

Είναι όμως έτσι; Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί εύκολα. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν οπωσδήποτε και τα ορεινά του Νομού και ειδικότερα τα ακριτικά χωριά των Φιλιατών, που μιλούν για ελλιπή Αστυνόμευση και ως εκ τούτου σωρεία ληστειών, κλοπών και άλλου είδους εγκληματικών ενεργειών.
Το θέμα τέθηκε προσφάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο των Φιλιατών, παρουσία του Βουλευτή του Νομού Αντώνη Μπέχζα, όπου διεξήχθη διεξοδική συζήτηση και συμφωνήθηκε αύξηση της δύναμης που θα περιπολεί στις εν λόγω περιοχές.
Αν αυτό μπορεί να συμβεί με τη δύναμη που υπάρχει είναι βέβαιο ένα άλλο προς διερεύνηση θέμα. Αφού θα σημάνει περαιτέρω καταπόνηση των Αστυνομικών, όπως άλλωστε σε σχετικό υπόμνημα που παρέδωσε σε Επιτροπή της Ν.Δ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, καταγγέλλει.

«Δεν υπάρχει θέμα μείωση της «δύναμής» μας»
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα μείωσης της δύναμής μας», απάντησε στη «Θεσπρωτική» σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Λελοβίτης.
Αυτό τουλάχιστον γνωρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί από καμία πηγή, επίσημα ή ανεπίσημα περί αυτού και άρα, η Αστυνομική Διεύθυνση μένει ως έχει.
Μάλιστα ο κ. Λελοβίτης δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω αυτές τις φήμες, αφού πρόκειται όπως είπε για υποθέσεις και άρα δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτές.


«Μεθοριακός σταθμός με την ανάλογη αναβάθμιση το Μαυρομάτι»
Πάγιο αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού, κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε είναι και η αναβάθμιση του Τελωνείου Μαυροματίου σε Μεθοριακό Σταθμό τύπου Κακαβιάς, με την ανάλογη «υποστήριξη» της αλλαγής αυτής.

Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων μάλιστα, τόσο από ελληνικής όσο και από αλβανικής πλευράς, η τουριστική κίνηση αναμένεται να έχει περαιτέρω αύξηση, οπότε μια τέτοια σκέψη είναι επιβεβλημένο να περάσει και στην πράξη. Γεγονός που θα έχει θετικές επιπτώσεις και στα ακριτικά χωριά που συνορεύουν με την Αλβανία, όταν πλέον οι έλεγχοι που θα γίνονται θα είναι εξονυχιστικοί και άρα η παρανομία θα μπορέσει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα.


Παναγιώτης Ρίζος - Εφ. Θεσπρωτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου