22 Μαΐου 2013

Αρνητική η Ομοσπονδία σε ΠΑΟ και Γιάννινα


Αρνητική η Ομοσπονδία σε ΠΑΟ και Γιάννινα



Η τριμελής αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού (Αλαφούζος, Μπαλωμένου, Κάρμης) δεν πέτυχε, σε δεύτερο χρόνο, να υπερασπιστεί το φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε στην ΕΠΟ, επομένως το Τριφύλλι απειλείται σοβαρά με αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και περιορισμό μετεγγραφών (μόνο τρεις παίκτες άνω των 24 ετών) και ανανεώσεων (μόνο τέσσερις) συμβόλαιων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ανάλογο το πρόβλημα του ΠΑΣ Γιάννινα, κατά συνέπεια ετοιμάζει το ευρωπαϊκό «κοστούμι» της η Ξάνθη, που τερμάτισε έβδομη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Η Αθηνά Μπαλωμένου και ο Γιάννης Αλαφούζος
Την Παρασκευή αναμένεται να εκδώσει η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ τις αποφάσεις της για τους φακέλους που κατατέθηκαν από τις ΠΑΕ, αλλά κρίνοντας από τον εκνευρισμό του Γ.Αλαφούζου, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πια στα πρόθυρα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής δεν πείστηκαν να εγκρίνουν το φάκελό του, από τη στιγμή που δε συνοδεύτεται με τραπεζική εγγυητική επιστολή, ύψους 10 ή 12 εκατ. ευρώ, ενώ παρόμοιο μειονέκτημα εμφανίζει ο φάκελος του ΠΑΣ Γιάννινα, που όφειλε να καταθέσει εγγυητική ύψους 700 χιλιάδων ευρώ.
Οι ΠΑΕ που δε θα αδειοδοτηθούν έχουν το δικαίωμα ν' ασκήσουν έφεση, η οποία θα εξεταστεί αμέσως από το δευτεροβάθμιο όργανο, έτσι έστω αμέσως μετά τη λήξη των πλέϊ οφ (2/6 διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική) να δηλώσει η ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ τα ονόματα των ελληνικών που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2013-14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου