22 Σεπτεμβρίου 2013

Παραλύει ξανά η χώρα από την Τρίτη


Παραλύει ξανά η χώρα από την Τρίτη



Γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Αρχίζει δύσκολα αυτή η εβδομάδα, μιας και την Τρίτη θα παραλύσει η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και διοργάνωση συλλαλητηρίων, τώρα που έφτασε η Τρόικα.

Την Τρίτη, η απεργία θα είναι γενική, με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ.

Στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.

Από Πέμπτη 26/09, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της, ενώ παράλληλα θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει αποφάσεις και να οργανώσει γενική απεργία τον Οκτώβριο.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ. ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:Νέα 48ωρη απεργία όμως, αποφάσισαν και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας, για Δευτέρα και Τρίτη.
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, απορρίφθηκε η πρόταση για 5μερη και 3μερη απεργία, ενώ η 48ωρη εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.

Οι καθηγητές θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση μέσω της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειώσουμε πάντως, πως την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε κάμψη της συμμετοχής στην απεργία, αφού μόνο το 30% των καθηγητών απέργησε, κάτι που η ΟΛΜΕ θεωρεί φυσιολογικό, τονίζοντας πως «τα ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 90% στις αρχές της κινητοποίησης ήταν «πρωτοφανή την τελευταία 20ετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου