6 Μαρτίου 2014

«Γνωρίζαμε ότι ο Σαξώνης κέρδιζε χρήματα από τυχερά παιχνίδια»

«Γνωρίζαμε ότι ο Σαξώνης κέρδιζε χρήματα από τυχερά παιχνίδια»
Η πρώην υπάλληλος του τμήματος Εξόδων του δήμου Θεσσαλονίκης και διαχειρίστρια προγραμμάτων της ΕΟΚ, κατέθεσε την...

Τεταρτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει για 16η ημέρα, σε δεύτερο βαθμό το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Η μάρτυρας καταθέτοντας χαρακτήρισε τον πρώην ταμία του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, ως υπόδειγμα υπαλλήλου, που δεν προκαλούσε και ισχυρίστηκε πως διέπραξε μόνος του την υπεξαίρεση.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Γνωρίζαμε ότι ο Σαξώνης κέρδιζε χρήματα από τυχερά παιχνίδια, δεν είχε καταλάβει κανείς για την υπεξαίρεση. Ο Σαξώνης έσπαγε επιταγές, παραπλανώντας τον διευθυντή του».

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν υπήρχαν οχλήσεις από τα Ταμεία στα οποία χρωστούσε ο δήμος, λέγοντας: «Εάν έκαναν έλεγχο οι ορκωτοί λογιστές θα έβρισκαν την υπεξαίρεση, ενώ το καθ' ύλην αρμόδιο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εντόπισε τα παραποιημένα παραστατικά».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο Σαξώνης δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Μ. Λεμούσια, ο οποίος, όπως είπε, δεν είχε σχέση με τη διαχείριση, συμπληρώνοντας, ότι οι πληρωμές πραγματοποιούνταν με μετρητά και πριν αναλάβει ο κ. Σαξώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Τσοβόλα, συνηγόρου υπεράσπισης του Β. Παπαγεωργόπουλου, υποστήριξε πως «ήδη από το 1992 όλοι οι διαχειριστές πλήρωναν με μετρητά. Ο δήμαρχος δεν μπορούσε να υποψιαστεί τι γινόταν, καθώς δεν είχε σχέσεις με τον Σαξώνη. Για να το υποψιαστούμε έπρεπε να έχουν έρθει έγγραφα από τα Ταμεία. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο Παπαγεωργόπουλος έβαλε χρήματα του δήμου στη τσέπη του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου