20 Φεβρουαρίου 2015

Βερολίνο: Ανεπαρκές το ελληνικό αίτημα, αλλά σημείο εκκίνησης για συζητήσεις


Βερολίνο: Ανεπαρκές το ελληνικό αίτημα, αλλά σημείο εκκίνησης για συζητήσεις



Σημείο εκκίνησης για συζητήσεις θεωρεί η Γερμανία το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».

Λίγες ώρες πριν το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που την Πέμπτη εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός έναντι της χώρας μας σε σχέση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του άλλου κυβερνητικού εταίρου της Άγκελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ, στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.
«Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε», δήλωσε, εκτιμώντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται με συνέπεια.

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε στη Bild ότι «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξή του στην Mittelbayerische Zeitung θεωρεί διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα αντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου