11 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του προγράμματος


Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του προγράμματος


«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Ευρώπη αυτό που θα κριθεί είναι εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της… Δεν μπορούμε να γυρίσουμε από το Eurogroup  με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Στο αυριανό Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα όχι ο Γιάνης. Βαρουφάκης. Μαζί μας θα είναι ο ελληνικός λαός που θα μας τραβά από το μανίκι να μην γυρίσουμε πίσω με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο αλλά τη δανειακή σύμβαση» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση πριν ακόμη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης καλείται να διαπραγματευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και δέχεται τόσους εκβιασμούς.

Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, αντίθετα επεσήμανε την ανάγκη για ένα συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης που θα βοηθήσει και τα δύο μέρη να βγουν από τον ζουρλομανδύα της λιτότητας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η νέα συμφωνία θα σέβεται τους κανόνες, συνέχισε, αλλά πάνω απ΄ όλα θα πρέπει να σέβεται τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του σημείωσε πως για πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει κερδίσει την πρωτοφανή ψήφο εμπιστοσύνης από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου