9 Μαΐου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: «Αν ο κ. Στουρνάρας δεν κάνει τα αναγκαία, η θέση του δεν είναι στην ΤτΕ»


Όλγα Γεροβασίλη: «Αν ο κ. Στουρνάρας δεν κάνει τα αναγκαία, η θέση του δεν είναι στην ΤτΕ»



Σαφές μήνυμα στον Γιάννη Στουρνάρα να δράσει προς το συμφέρον της χώρας, ειδάλλως να παραιτηθεί από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έστειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σαββάτου και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αν δεν κλείσει συμβιβαστικά η διαπραγμάτευση.

«Ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να δράσει ως ανεξάρτητη αρχή και να υλοποιήσει τα αναγκαία προς το συμφέρον της χώρας. Η στάση του κρίνεται και όταν δε μπορεί να το κάνει αυτό, η θέση του δεν είναι εκεί», δήλωσε με νόημα η κ. Γεροβασίλη, μία ημέρα μετά την αναφορά του πρωθυπουργού από τη Βουλή ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «έχει μια μεγάλη, να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».

Παράλληλα, αναφερόμενη στα θέματα της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι η συμφωνία «δε μπορεί να περιέχει υφεσιακά μέτρα και να κατευθύνεται σε μια προηγούμενη πολιτική που έχει απορριφθεί», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «το δημοψήφισμα παραμένει πάντα στο τραπέζι».

«Ο λαός, που στηρίζει ένθερμα την κυβέρνηση, αν χρειαστεί, θα αποφασίσει», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μια συμφωνία «προς όφελος όλων».

«Η συμφωνία θα είναι πολιτική, η διαπραγμάτευση βγαίνει από τα τεχνικά κλιμάκια και πήρε πολιτικές διαστάσεις, είναι και στα χέρια των εταίρων να κάνουν αυτά που συμφωνήσαμε», πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου