11 Μαΐου 2015

Έρχεται live video streaming μέσω Twitter


Έρχεται live video streaming μέσω Twitter
Social Media


Με την επίσημη κυκλοφορία στην αγορά του Periscope την ερχόμενη Πέμπτη, το Twitter προσπαθεί να ανταγωνιστεί την εφαρμογή Meerkat και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες βίντεο που προσφέρει στους χρήστες του, δίνοντας την δυνατότητα για live video broadcasting.

Μέσω του Periscope, ο κάθε Twitter χρήστης θα μπορεί να καταγράφει ζωντανά στιγμές από τη ζωή του και να τις μοιράζεται με τους ακόλουθούς του. Από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής, το γεγονός ότι επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν streams, ώστε να τα αναπαράγουν αργότερα, να στέλνουν ένα broadcast ιδιωτικά σε συγκεκριμένα άτομα ή να το μοιραστούν στο twitter.

Έχετε ακόμη τη δυνατότητα να ακολουθείτε χρήστες αλλά και να προσαρμόζετε τα notifications της εφαρμογής, ενώ, χάρη σε ένα σύστημα «επιβράβευσης» με καρδιές, τα live streams σας μπορούν να ανέβουν στην κορυφή της λίστας δημοφιλίας.



H δημοφιλής εφαρμογή Meerkat κατάφερε να γίνει έντονα ανταγωνιστική βασιζόμενη κυρίως στην χρήση μέσω του Twitter. Βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι δεν επιτρέπει στον χρήστη να κάνει save και replay του video.

To Twitter ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη του Meerkat την εφαρμογή Periscope, η οποία επιτρέπει την επανάληψη και το save των videos. Σε blog post το δημοφιλές μέσο αναφέρει ότι εξαγόρασε το Periscope Ιανουάριο.

Η ιδέα της live μετάδοσης μέσω κινητών τηλεφώνων δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη καινοτομία αφού εδώ και καιρό εφαρμογές όπως το Qik, το Bambuser και το Livestream κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Όμως αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Periscope και το Meerkat είναι οι πρώτες που προσαρμόζουν τη λειτουργία τους και ενσωματώνονται ιδανικά στην εποχή και το περιβάλλον των social media και ιδίως του κοινού του Twitter, στο οποίο απευθύνονται.

Αλλά σε αυτή την μάχη για την κυριαρχία στη ζωντανή μετάδοση ποιος έχει το πάνω χέρι: το Twitter ή το Periscope;

Η δυνατότητα του Periscope να έχει άμεση πρόσβαση στις επαφές του Twitter είναι ένα σημαντικό συν απέναντι στο Meerkat. Άλλη βασική διαφορά είναι ότι στο Periscope μπορεί να γίνει αποθηκεύσει των βίντεο για την μετέπειτα παρακολουθήσει τους από τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου