9 Μαΐου 2015

Βρετανικός Τύπος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον


Βρετανικός Τύπος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον



Τώρα που ο Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε τον πρώτο σκόπελο επιτυγχάνοντας ανέλπιστη και για τον ίδιο επιτυχία στρις βρετανικές βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα, εκτιμά ο Τύπος της χώρας.

Η δεύτερη θητεία του συντηρητικού πρωθυπουργού στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ προβλέπεται πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη σημειώνουν οι βρετανικές εφημερίδες.

«Είναι καιρός για τον κ. Κάμερον να βρει τον Τσώρτσιλ που έχει μέσα του (...) η πλειοψηφία του είναι μικρή και δεν θα είναι εύκολο να την χρησιμοποιήσει. Η αληθινή δουλειά του αρχίζει τώρα» γράφουν οι Times.

«Στη δεύτερη και τελευταία θητεία του, θα χρειαστεί να δείξει πολύ μεγαλύτερη σοφία, συνέπεια και όραμα απ' ό,τι έδειξε στη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αν θέλει να ενώσει και πάλι τη χώρα», τονίζει ο Guardian.

Η Independent υποστηρίζει από την πλευρά της πως οι εκλογές αυτές αποτελούν «έναν σταθμό που θα καθορίσει αν θα παραμείνουμε μαζί ως Ηνωμένο Βασίλειο -και ένα Ηνωμένο Βασιλειο ικανό να προσβλέπει σε ένα μέλλον με τους πιο κοντινούς ευρωπαίους γείτονές του».

«Ένα έθνος, η αποστολή του Κάμερον», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Financial Times, που εκτιμουν επίσης ότι η διατήρηση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ θα σφραγίσουν τα πέντε επόμενα χρόνια των Συντηρητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου