9 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 15,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 15,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεαλισμός

Ρεαλισμό, προβληματισμό αλλά και εμπιστοσύνη στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που δείχνει η Πανελλαδική Πολιτική Έρευνα Μαΐου της Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Mε 15,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας στους δύο βλέπει θετικά την κυβέρνηση και θεωρεί ότι διαπραγματεύεται σωστά. Απαραβίαστες θεωρεί το 56,7% τις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν ασφαλιστικό και εργασιακά.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες εμφανίζει μία κάμψη που έχει να κάνει με την καθυστέρηση στη συμφωνία, σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών. «Θετικά και μάλλον θετικά» βλέπει την κυβέρνηση σήμερα το 53,2%. Η κάμψη αυτή καταγράφεται κυρίως όμως σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς το 47,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα απ’ ό,τι προσδοκούσε, ποσοστό που ένα μήνα μετά τις εκλογές βρισκόταν μόλις στο 6,8%. Το 54,2% ωστόσο δείχνει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, εξακολουθώντας να θεωρεί ότι η διαπραγματεύεται με σωστό ή μάλλον σωστό τρόπο.

Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε» το 36,2% των ερωτηθέντων απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Ν.Δ. με 21%, το Ποτάμι με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και τελευταίο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου