5 Σεπτεμβρίου 2013

Περίπατο έκανε η Εθνική μας με την Σουηδία στην έναρξη του Eurobasket.

Περίπατο έκανε η Εθνική μας με την Σουηδία στην έναρξη του Eurobasket.


Ελλάδα - Σουηδία 79-51

Σε μια καλή προπόνηση για τη μάχη της Πέμπτης (22:00) απέναντι στη Ρωσία εξελίχθηκε το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Σπανούλης και Μπουρούσης οι πρώτοι σκόρερ στο επιβλητικό 79-51 επί της Σουηδίας.

Έτσι κρίθηκε

Από τη στιγμή που ο Τρινκιέρι κατάλαβε γρήγορα ότι με τον Σπανούλη πλέι μέικερ και όχι άλλον χειριστή της μπάλας στο σχήμα υπήρχε πρόβλημα, σχεδόν όλα κύλησαν βάσει σχεδίου.

Η ταυτόχρονη παρουσία Μπουρούση - Καϊμακόγλου στη ρακέτα και η συνεισφορά του Ζήση στο κατέβασμα μετέτρεψαν το 11-6 της Σουηδίας σε 23-13 και 27-15 επιτρέποντας στην εθνική να νιώσει σαφώς πιο άνετα στη συνέχεια του παιχνιδιού. Σε αυτό το διάστημα ο Καρδιτσιώτης σέντερ είχε 12 πόντους, κερδίζοντας όλες τις μάχες κάτω από το καλάθι.

Οι Σουηδοί έπαιρναν σκορ μόνο από τον επικίνδυνο Τέιλορ και δεν ήταν δυνατόν ν' ακολουθήσουν. Ακόμη κι αν όταν επήλθε εκνευρισμός από την παρ'ολίγον σύρραξη στο παρκέ μεταξύ Σπανούλη - Ρας, η Ελλάδα δεν απώλεσε τον έλεγχο. Έχασε κάπως την επαφή της με το καλάθι και είχε 11/9 βολές, παρόλα αυτά χάρις στο 39-21 του 20' ήταν το αφεντικό.

Όσο εύκολα μάλιστα εξασφάλισε την υπέρ της διαφορά, άλλο τόσο τη διαχειρίστηκε. Δεν άφησε τους Σουηδούς να πιστέψουν στην ανατροπή και ξεμπέρδεψε μια ώρα αρχύτερα. Ο Περπέρογλου βοήθησε όταν υπήρξε ένα κενό διάστημα στην επίθεση, ενώ ανέβηκε και ο Μαυροκεφαλίδης.

Οι συνεχείς αλλαγές του Τρινκιέρι βοήθησαν ώστε να μείνει το ίδιο αποτελεσματική η άμυνα και μετά το 53-32 μπήκαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους, πριν δηλαδή ο 59-35 του 30', δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο. Οι διεθνείς πάντως δεν έχασαν την ευκαιρία να τρέξουν, να συνδυαστούν και ν' ανεβάσουν κι άλλο την υπέρ της εθνικής διαφορά (73-40).


Αστέρι
Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε στους 12 πόντους του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν αυτός που σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης, έκανε τη διαφορά όταν η εθνική ήταν εγκλωβισμένη και έδειξε το δρόμο για την επιβλητική νίκη στην πρεμιέρα του τουρνουά.
Απογοήτευση 
Το ποσοστό στις βολές (19/33, 57%) θα πρέπει να προβληματίσει. Αν ήταν το... χαλαρό του αγώνα, έχει καλώς. Ειδάλλως, θα υπάρξει πρόβλημα.

Σχόλιο

Αποστολή εξετελέσθη για την εθνική, η οποία ήθελε να μην μπλέξει σε περιπέτειες και δεν έμπλεξε. Αφού βρέθηκαν ισορροπίες στην 5άδα, ξέφυγε της Σουηδίας και μην την είδατε. Καλό δείγμα το πρώτο, αλλά δυνάμεις θα μετρήσει κυρίως απέναντι στη Ρωσία. Το ματς της Πέμπτης είναι κομβικό δεδομένης της εικόνας της Τουρκίας στην πρεμιέρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 39-21, 59-35, 79-51

Ελλάδα: Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12(6ρ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8(9ρ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 3

Σουηδία: Άκανσον 3(1), Σκιέλντεμπραντ 5(1), Κιέλμπομ 2(5ρ), Πίτα 7(1), Α.Γκάντεφορς 3(1), Τ.Μασάμπα, Γκραντ 2, Γερέμπκο 8, Μπ.Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16(3), Β.Γκάντεφορς 3

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου