26 Αυγούστου 2014

Τι κεραία χρειάζομαι για την λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος;


Τι κεραία χρειάζομαι για την λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος;

Σημαντικό ρόλο σε μία οικιακή τηλεοπτική εγκατάσταση, παίζει η κεραία λήψης ψηφιακού..
. σήματος.
Υπάρχουν δυο είδη κεραιών, η εσωτερική και η εξωτερική
Η εξωτερική κεραία είναι αυτή που έχουμε στην ταράτσα μας και πρέπει να είναι στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής που μας εξυπηρετεί. Αν αντιμετωπίζετε σπασίματα στην εικόνα και ανήκετε κανονικά σε περιοχή λήψης ελέγξτε μήπως έχει φθαρεί κάποιο εξωτερικό καλώδιο ή αν όλες οι συνδέσεις είναι σωστές. Αυτό μπορεί να επηρεάζει πολύ την ποιότητα της εικόνας που βλέπετε στην τηλεόρασή σας. Ακόμα ελέγξτε αν χρειάζεστε ή όχι ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας ή όχι.
Το ψηφιακό σήμα διαφέρει σε πολλά σημεία με το αναλογικό και ενώ, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαζόσασταν ενισχυτή με το αναλογικό σήμα, αυτός στο ψηφιακό να δημιουργεί προβλήματα και να πρέπει να αφαιρεθεί. Αν πάλι ανήκετε σε οριακή περιοχή λήψης τότε καλύτερα να έχετε εγκατεστημένο ενισχυτή στην κεραία σας.
Αν πάλι δεν έχετε εξωτερική κεραία αλλά εσωτερική, προτείνουμε αυτή να τοποθετηθεί σε κάποιο ψηλό σημείο στο σπίτι σας, όπως για παράδειγμα σε μία βιβλιοθήκη, ώστε να μειώνονται οι παρεμβολές.
Παρά το ότι η λήψη είναι εφικτή και με εσωτερική κεραία, για καλύτερη λήψη προτείνουμε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας με μία εξωτερική κεραία πάντως.
Αν δείτε να διαφημίζουν «ψηφιακές κεραίες» θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς πρόκειται για παραπλάνηση. Δεν υπάρχουν «ψηφιακές κεραίες» και αν αυτή που είχατε για την αναλογική λήψη δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τότε δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί.
Συνεπώς ελέγξτε τι ισχύει για την εγκατάστασή σας και ποια είναι η καλύτερη λύση προτού προβείτε σε κάποια αγορά.


http://ddttgr.tumblr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου