27 Αυγούστου 2014

ΝΙΚΗ ΑΣΣΑΝΤ ΕΠΙ ΟΜΠΑΜΑ ; Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΝΙΚΗ ΑΣΣΑΝΤ ΕΠΙ ΟΜΠΑΜΑ ; Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες τα επίσημα αμερικανικά και βρετανικά μέσα όπως Washington Post, New York Times, Telegraph και Independent, είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για πιθανή λανθασμένη εκτίμηση της εξωτερικής πολιτικής για το συριακό. Τα δημοσιεύματα αυτά, που απευθύνονται στους αφελείς της πληροφόρησης και οι οποίοι θεωρούν δεδομένη την θέση των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, οφείλουν να “ωριμάσουν” τον κόσμο για πιθανή στροφή 360 ° του State Departement …Tελικά πως θα αξιοποιηθεί μιντιακά ο αποκεφαλισμός του αμερικανού; Ως δικαιολογία των ΗΠΑ για αλλαγή πολιτικής στο συριακό ή ως αφορμή στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα;



Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Και ενώ όλοι αναμένουν την μιντιακή και επακόλουθα στρατιωτική εκμετάλλευση του εγκλήματος από τους μονοκράτορες της Ουάσινγκτον, σήμερα τόσο τα λιβανέζικα φιλοδυτικά αγγλόφωνα μέσα (daily star) όσο και τα ιρανικών συμφερόντων (alalam), επιβεβαιώνουν την πληροφορία του AFP ότι η Αμερική ξεκίνησε τις αναγνωριστικές πτήσεις επί των θέσεων των Τζιχαντιστών, με βάση ανταλλαγές πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των δυο χωρών.


Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι μεταξύ ΗΠΑ και Συρίας δεν υπάρχει απευθείας συννενόηση αλλά οι ανταλλαγές των ευαίσθητων δεδομένων γίνονται μέσα από ρωσικούς και ιρακινούς συνδέσμους.
Αρμόδια πηγή δήλωσε στο AFP υπό τον όρο της ανωνυμίας:
“Η συνεργασία ξεκίνησε. Οι ΗΠΑ δίνουν στη Δαμασκό πληροφορίες μέσω Βαγδάτης και Μόσχας”
Η είδηση προέκυψε μετά τη δήλωση του ΥΠΕΞ της Συρίας ότι είναι έτοιμη “να συνεργασθεί και να συντονισθεί σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ 2170″. O Walid Moallem είχε τονίσει ότι” ο διεθνής παράγοντας οφείλει να συνεργασθεί με τη συριακή κυβέρνηση και να σεβασθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.
Τοπική πηγή είπε στο AFP ότι μια “δυτική χώρα διαβίβασε στη συριακή κυβέρνηση λίστα με θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στο συριακό έδαφος , πριν αρχίσουν οι βομβαρδισμοί στη Ράκκα στα μέσα Αυγούστου”.
Οι δε αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα συνεργασθούν με την κυβέρνηση Άσσαντ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να τον στηρίξουν. Τέτοιες δηλώσεις καθόλου δεν αποκλείεται να είναι παραπλανητικές προς εγχώρια κατανάλωση ενός λαού που τον έχουν πείσει ΄τι ο Άσσαντ είναι το τέρας-δικτάτορας. Άλλωστε πως θα μπορούσαν να διακιολογήσουν την αμέριστη προστασία τους στην ψευδεπίγραφη ένοπλη συριακή αντιπολίτευση ;
Οι ΗΠΑ σαφώς δεν μπορούν να ομολογήσουν την ήττα τους. Τα ΜΜΕ που έδιναν ασυλία στα αιμοβόρα ισλαμιστικά κινήματα δεν μπόρεσαν να καλύψουν την άθλια πραγματικότητα που ξεπέρασε σε προσδοκίες ακόμα και τους εμπνευστές της.
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου