27 Αυγούστου 2014

Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ στο Ν.Σουδάν


Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ στο Ν.Σουδάν


Ένα ελικόπτερο της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν (Minuss) συνετρίβη χθες κοντά στο Μπέντιου, μια περιοχή όπου το τελευταίο διάστημα μαίνονται σφοδρές μάχες, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής…

η τύχη του πληρώματος παραμένει αδιευκρίνιστη.

«Η Minuss επιβεβαιώνει ότι ένα από τα ελικόπτερα Mi-8 συνετρίβη σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων νοτίως του Μπέντιου», της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιούνιτι, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Minuss έχει στείλει στην περιοχή μια ομάδα έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσει τους πιλότους.

«Η έρευνα για τα αίτια της συντριβής θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο. Τα Mi-8 είναι ελικόπτερα σοβιετικής κατασκευής και συνήθως το πλήρωμά τους αποτελείται από τουλάχιστον τρία άτομα.

Η Minuss έχασε επαφή με το ελικόπτερο στις 14.28 τοπική ώρα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση μεταφοράς φορτίου από το Ουάου στο Μπέντιου.

Από τα μέσα Αυγούστου σημειώνονται σφοδρές μάχες στην περιοχή του Μπέντιου μεταξύ του στρατού που παραμένει πιστός στον πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κιρ και των στασιαστών που στηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο Ρικ Μάκαρ. Οι διάφορες φυλές της περιοχής έχουν ταχθεί με τη μία ή την άλλη πλευρά.

Το Μπέντιου, που έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές από τον περασμένο Δεκέμβριο, έγινε θέατρο πολύνεκρων συγκρούσεων και σφαγών και μεγάλο του μέρος έχει καταστραφεί και ερημωθεί.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τις μάχες αλλά και την έλλειψη τροφίμων έχουν καταφύγει σε μια βάση του ΟΗΕ στο Μπέντιου η οποία όμως πλημμύρισε λόγω των καταρρακτωδών βροχών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου