25 Αυγούστου 2014

Ιράν: Κατερρίφθη ισραηλινό κατασκοπευτικό αεροπλάνο


Ιράν: Κατερρίφθη ισραηλινό κατασκοπευτικό αεροπλάνο


Φωτό: Ascosiated Press

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο επίλεκτος στρατός του ιρανικού κράτους, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ικανό να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ πάνω από την εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ (κεντρικό Ιράν).
"Ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο του σιωνιστικού καθεστώτος κατερρίφθη από ένα πύραυλο (...) Αυτό το αόρατο μη επανδρωμένο αεροπλάνο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρηνική ζώνη της Νατάνζ", αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο ιστότοπό τους. "Αυτή η ενέργεια δείχνει για μια ακόμη φορά τον τυχοδιωκτισμό του σιωνιστικού καθεστώτος (...), οι Φρουροί της Επανάστασης και οι άλλες ένοπλες δυνάμεις επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σ' αυτή την ενέργεια", προστίθεται στο κείμενο.
Η εγκατάσταση της Νατάνζ είναι το κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες 16.000 συσκευές φυγοκέντρησης. Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου