3 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι και γιατί μας παρακολουθούν!


Ποιοι και γιατί μας παρακολουθούν!



Ο στυγερός αποκεφαλισμός του 40χρονου δημοσιογράφου James Foley και οι απειλές για ένα νέο, αυτόν του επίσης πολεμικού ανταποκριτή Steven Sotlef, εξωθούν τους Αμερικανούς να πιέσουν όλο και περισσότερο την Ευρώπη για αυστηρότερη παρακολούθηση.

Οι εντολές είναι σαφείς και αφορούν και τη χώρα μας, η οποία τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς αφενός μεν έχει στρατηγική θέση στον παγκόσμιο πλανήτη, αφετέρου αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς έλευσης μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ λόγω τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr, η Αμερική ζήτησε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να ενισχύσουν σημαντικά τη λίστα των ατόμων κυρίως από ξένες χώρες που βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, η λίστα έχει ενισχυθεί και με δημοσιογράφους, όπως και φωτορεπόρτερ, που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σε χώρες-εχθρούς των ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο πια δε βρίσκονται μόνο τα αυτοσχέδια τζαμιά της Αθήνας. Η σημαντικότερη παρακολούθηση γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Προφίλ στα social media παρακολουθούνται καθημερινά από άτομα των Αρχών, ενώ ανάλογη τακτική ακολουθείται και για όσους διαθέτουν «ύποπτα» blogs και λογαριασμούς e-mail.

Οι Αμερικανοί καταγράφουν τα πάντα και αυτό επιβάλλουν και στην Ευρώπη, καθώς επείγονται να στείλουν ένα παγκόσμιο «μήνυμα» ασφαλείας, όπως είχαν κάνει και λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Και αν αυτά φαίνονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας σε όλους εμάς που απλά παρακολουθήσαμε σοκαρισμένοι τον αποκεφαλισμό ενός νεαρού δημοσιογράφου στην τηλεόραση, πρόκειται δυστυχώς για μια ζοφερή πραγματικότητα. Και το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι οι επόμενοι «αποκεφαλισμοί», αιματηροί ή μη, θα παιχτούν στο διαδίκτυο και στην παρακολούθησή του, με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου