30 Ιουνίου 2013

Προβλήματα στη λειτουργία στα Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων


Προβλήματα στη λειτουργία στα Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων


ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: - Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,


Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Προβλήματα στη λειτουργία στα Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων».

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν πέντε (5) εγγράφων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Στα εν λόγω έγγραφα, που διαβιβάζονται συνημμένα, περιγράφεται αναλυτικά η προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα Τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, η οποία συνίσταται στα εξής:

-Άθλιες συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια λόγω συγκέντρωσης μεγαλύτερου αριθμού κρατουμένων από αυτόν που οι υποδομές μπορούν να αντέξουν,

-Ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και κίνδυνοι για την υγεία κρατουμένων και αστυνομικών από πιθανή μετάδοση μολυσματικών ασθενειών,

-Μακρά παραμονή κρατουμένων, παρά το γεγονός ότι τα κρατητήρια είναι σχεδιασμένα για βραχεία παραμονή μόνο,

-Συσσώρευση κρατουμένων στα Α.Τ. με συνεπακόλουθη μείωση της ασφαλούς φύλαξής τους και τον ενδεχόμενο κίνδυνο απόδρασης. Συνεπεία της πρόσφατης απόδρασης επτά (7) ποινικών κρατουμένων υπήρξε η διαθεσιμότητα επτά (7) αστυνομικών υπαλλήλων.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση, των αρμόδιων Υπουργών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα, που έχουν ανακύψει στα Τμήματα της Α. Δ. Ιωαννίνων, δεδομένης της μεγάλης εισροής μεταναστών και την συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε, ώστε να επιλυθούν τα μείζονα θέματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων που απειλούν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του νομού, ο οποίος αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου μεταναστών με παράνομες δραστηριότητες.

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου