28 Ιουνίου 2013

Εκπληκτικές φωτό απο την κόλαση του Βιετναμ που φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αμερικανος αλεξιπτωτιστης..


Εκπληκτικές φωτό απο την κόλαση του Βιετναμ που φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αμερικανος αλεξιπτωτιστης..

Μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ. Το φωτοστόρυ εκτυλίσσεται όταν ένας Βιετκόνγκ ακροβολιστής σημαδεύει με τα πυρά του αμερικανικό στρατόπεδο.
Οι φωτογραφίες είναι από νυχτερινή λήψη (γεγονός που τις κάνει ακόμα ποιο εντυπωσιακές) και δείχνουν την κόλαση πυρός που εξαπόλυσαν οι Αμερικανοί απαντώντας στα πυρά του ακροβολιστή..

Η σειρά δημοσιεύθηκε τώρα απο τον αμερικανό βετεράνο Hensinger, που τότε 22 χρονών μόλις ανήκε στο σώμα των αλεξιπτωτιστών της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1970 στο Phu Tai, κοντα στην Da Nang..







"Είχαμε "τσατιστεί" απο τα πυρά του βιετκόνγκ που για πολλά βράδυα μας έριχνε απο το βουνό απο πάνω μας..λέει ο 66 χρονος Hensinger που τώρα ζεί στο Ντένβερ. Ο ακροβολιστής μας έριχνε απο τόσο μεγάλη γωνία που πολλές απο τις βολές του χτυπάγανε τις μεταλλικές οροφές των στρατώνων μας. Είχαμε ενοχληθεί τόσο πολύ που αποφασίσαμε να του ρίξουμε με ότι είχαμε"."Την επόμενη νύχτα λοιπόν μόλις άρχισε τη ρουτινα του ο ακροβολιστής ένα Μ42 εξοπλισμένο με 40mm Bofors και ένα 50αρι ξεκίνησε το πύρ και μετά ακολούθησαν όλα τα αμερικανικά όπλα του στρατοπέδου, τα τροχειοδεικτικά που έριχναν οι αμερικάνοι κάνανε τις φωτογραφίες ακόμα ποιο εντυπωσιακές ....
Το τέλος της ιστορίας θέλει τους αμερικάνουν μην έχουν βρεί ίχνη του Βιετναμεζου ακροβολιστή εκτός απο κάποια σημάδια αίματος..




















δημοσιεύτηκε στην dailymail μετάφραση επιμέλεια Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου